Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Akutních respiračních onemocnění o Vánocích na Vysočině výrazně ubylo

/
/
/
209 Zobrazení



Krajská hygienická stanice kraje Vysočina (KHSV) za 52. týden eviduje v regionu 996 nových případů akutních respiračních onemocnění (ARI) v přepočtu na sto tisíc obyvatel. Za poslední týden roku 2023 došlo k poklesu počtu hlášených případů.

Nejvíce nových případů je hlášeno na Pelhřimovsku, 1312 případů na sto tisíc obyvatel, na Třebíčsku evidují hygienici 1085 případů, na Havlíčkobrodsku 1058 případů, na Jihlavsku 1043 a na Žďársku 625 případů. Údaje jsou vždy v přepočtu na 100 tisíc obyvatel.

„V Kraji Vysočina za minulý týden výrazně poklesl počet hlášených případů ARI o 46,9 %. Důvodem jsou vánoční prázdniny, kdy se lidé snaží onemocnění, pokud mají mírnější průběh, léčit doma bez návštěvy lékaře. V dalších dnech, po návratu dětí do škol a dospělých do zaměstnání, očekáváme opětovný nárůst nemocnosti,“ sděluje Hana Pavlasová, ředitelka Odboru protiepidemického KHSV. „Sedmidenní incidence onemocnění covid-19 k datu 2. ledna 2024 je 40/100 tisíc obyvatel. Pacienti mají převážně lehčí průběh onemocnění. Přibývá také nových případů chřipky typu A s lehčím průběhem,“ doplňuje Hana Pavlasová.

  • Facebook
  • Twitter