Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Násilníka z havlíčkobrodského nádraží policisté rychle dopadli, skončil ve vězení a čeká ho soud

/
/
/
316 Zobrazení



Kriminalisté v Havlíčkově Brodě objasnili loupežné přepadení, ke kterému došlo na havlíčkobrodském vlakovém nádraží v závěru roku Havlíčkově Brodě. Devatenáctiletý muž pod pohrůžkou násilí přinutil poškozeného, aby mu vydal finanční hotovost.

V úterý 26. prosince po sedmé hodině večer se náhodně potkal podezřelý muž s poškozeným ve vestibulu nádražní haly v Havlíčkově Brodě. „Navázali vzájemnou komunikaci, protože poškozený znal druhého muže, který přišel v doprovodu s podezřelým. Ten poškozeného požádal, zda by mu nemohl dát nějaké peníze. Několik drobných mincí mu nestačilo a hlasitou argumentací a gestikulací požadoval další peníze. Dvaadvacetiletý muž trpí zdravotními obtížemi, a tak je zranitelnější, měl z podezřelého strach, a proto mu dal ještě sto korun. Ihned potom si odešel koupit lístek na vlak a z nádražní haly pokračoval směrem na nástupiště. V podchodu ho podezřelý doběhl, zabránil mu v cestě a strčil do něj a on upadl na zeď. Násilník se dožadoval dalších peněz, poškozený měl strach, vydal z peněženy i zbylé peníze v hodnotě 150 korun. Podezřelý muž odešel směrem k vestibulu nádražní haly. Napadený zavolal strážníky městské policie a na místo byli přivoláni policisté, kteří zjistili veškeré dostupné informace k popisu podezřelého a začali po něm v lokalitě pátrat. Hledání bylo úspěšné a přibližně po dvou hodinách policisté podezřelého vypátrali a zadrželi na autobusovém nádraží. Mezitím se po poškozeném sháněli jeho blízcí, které už policisté mohli uklidnit, že je v pořádku,“ popsala událost policejní mluvčí Michaela Lébrová.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání muže. „Devatenáctiletý muž z Havlíčkobrodska byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže,“ dodal Jan Pfeffer, vedoucí oddělení obecné kriminality. Obviněný muž byl už v minulosti za majetkovou trestnou činnost soudně trestán.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Soud návrhu vyhověl, muž byl vzat do vazby a policisté ho následně odvezli do věznice. Případ kriminalisté dále vyšetřují. „Za trestný čin loupeže lze uložit trest odnětí svobody na dva roky až deset let,“ uzavřel Jan Pfeffer.

  • Facebook
  • Twitter