Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Hasiči z Vysočiny měli o letošním Silvestru víc práce než vloni, počet požárů se zdvojnásobil

/
/
/
252 Zobrazení



Silvestrovské oslavy začaly pro hasiči v neděli 31. prosince relativně poklidně. Od páté hodiny odpoledne do jedné hodiny v noci zasahovali u deseti událostí. Od jedné hodiny v noci do osmé hodiny ráno zasahovali u dalších sedmi událostí. Meziročně se počet výjezdů navýšil.


V neděli se v pěti případech se jednalo o zásahy u požárů. „Před šestou hodinou v podvečer jsme likvidovali požár krabice s pyrotechnikou v Nádražní ulici v Pelhřimově. Před půl osmou večer jsme byli povoláni k požáru obložení odpadkového koše v Třebíči, místní části Horka-Domky a také k požáru krabice s pyrotechnikou v Radnické ulici ve Velkém Meziříčí. Před osmou hodinou večer jsme v Pohledu na Havlíčkobrodsku likvidovali požár tújí. Po půl desáté večer jsme ve Velkém Meziříčí zasahovali u požáru krabice s pyrotechnikou. Požáry se obešly bez zranění a bez majetkové škody,“ popsala nedělní večer a noc Petra Musilová, tisková mluvčí krajských hasičů na Vysočině.

Po jedenácté hodině vyjížděli havlíčkobrodští hasiči k planému poplachu, sepnutí čidla elektrické požární signalizace v Domově pro seniory v Havlíčkově Brodě. Po půl dvanácté pak vyrazili hasiči na základě žádosti Zdravotnické záchranné služby Kraje Vysočina k otevření dveří domu ve Vílanci. Po půl jedné zasahovali hasiči u požáru krabice se zábavní pyrotechnikou v Husově ulici v Moravských Budějovicích. V 00:47 jsme přijali na tísňové lince oznámení o požáru kontejneru na plast v Pražské ulici v Humpolci.
V jednu hodinu v noci likvidovali jihlavští profesionální hasiči požár krabice se zábavní pyrotechnikou v Zimní ulici v Jihlavě. Čtyři minuty po jedné hodině vyjížděli havlíčkobrodští profesionální hasiči k požáru kontejneru v Břevnické ulici v Havlíčkově Brodě. Požár kontejneru na odpad likvidovali také po třetí hodině hasiči v Úsobí. Požáry se obešly bez zranění a beze škody.
Před pátou ráno vyjížděli hasiči z Telče k likvidaci úniku oleje z proražené nádrže osobního vozu v Telči-Podolí. Před šestou ráno vyprošťovali hasiči u Rudy osobní vůz z příkopu, po sedmé ráno pomohli imobilní osobě, která spadla z lůžka v Havlíčkově Brodě a o půl osmé vyjeli k otevření bytu v Křížové ulici v Jihlavě,“ dodala Petra Musilová.

O letošním Silvestru museli hasiči z regionu vyjíždět sedmnáctkrát oproti dvanácti výjezdům před rokem, počet požárů narostl meziročně z pěti na deset.

Úvodní foto: Požár tújí v Pohledu u Havlíčkova Brodu, foto: HZS Kraje Vysočina

  • Facebook
  • Twitter