Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Volejbalisté podpořili léčbu skoliózy páteře u dětí

/
/
/
880 Zobrazení



Sportující děti a volejbalistky PVK Olymp Praha podpořily projekt léčby skoliózy páteře u dětí, který připravilo rehabilitační oddělení Nemocnice Havlíčkův Brod. Finanční dar 20 tisíc korun věnoval rehabilitačnímu oddělení Spolek rodičů a přátel školy při ZŠ V Sadech. Částku získal při dražbě volejbalových dresů, míčů a knih věnovaných PVK Olymp Praha.

Charitativní volejbalový kemp proběhl na přelomu května a června. „Během těchto tří dnů se naši žáci pod vedením trenérů a hráček špičkového volejbalového klubu PVK Olymp Praha zapojili do tréninkových i soutěžních aktivit. Součástí byly také metodické tréninky pro učitele,“ uvedla k akci ředitelka školy ZŠ V Sadech Milena Honsová. Vyvrcholením celé akce byl charitativní volejbalový turnaj mezi smíšenými družstvy složenými z žáků školy, učitelů a hráček Olympu.
Při následné dražbě volejbalových dresů, míčů a knih věnovaných PVK Olymp Praha se vydražila částka 18 000 Kč, kterou Spolek dorovnal na 20 000 Kč a rozhodl se jej věnovat na program řešící skoliózu páteře u dětí. „Na léčbu skoliózy páteře u dětí cílíme už více než pět let. Programem prošlo již přes dvě stě dětí,“ dodal primář rehabilitačního oddělení Lubomír Motyčka. Program je spojením několika rehabilitačních a fyzioterapeutických metod, jako je např. Smíškova metoda spirální stabilizace páteře, Vojtova metoda a další. Stop skolióze páteře u dětí je program rehabilitačního a ortopedického oddělení Nemocnice Havlíčkův Brod zacílený na děti se skoliózou a vadným držením těla, jehož součástí jsou pravidelná cvičení v areálu nemocnice.

Foto z charitativního volejbalového kempu, archiv pořadatelů

  • Facebook
  • Twitter