Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Roštejn startuje turistickou sezonu, nabídne dvě výstavy

/
/
/
533 Zobrazení



Hrad Roštejn pozvolna vstupuje do hlavní turistické sezony a vládní nařízení už zpřístupní i trasu A s průvodcem nazvanou Lovecké sídlo v proměnách dějin. Roštejn bude hostit také dvě výstavy.

Od začátku měsíce června dochází k pravidelnému letnímu prodloužení otevírací doby hradu, který bude až do konce letních prázdnin přístupný denně mimo pondělí od 9.00 do 18.00 s tím, že pokladna bude v provozu nepřetržitě bez polední pauzy.
Díky nařízení vlády budou rovněž od příštího úterý umožněny organizované prohlídky s průvodcem a návštěvníci se tak poprvé v této sezoně budou moci vydat na historickou trasu A (Lovecké sídlo v proměnách dějin) – doposud byly v provozu jen části hradu nevyžadující průvodcovskou službu. Stejně jako v už zpřístupněných částech objektu bude i na provázené trase povinné nošení respirátorů a počet osob ve skupině bude omezen na deset. Hradní občerstvení bude minimálně v první polovině měsíce června fungovat formou výdejního okénka.
„Od začátku června se mohou návštěvníci těšit rovněž na dvojici sezónních výstav. První z nich bude na konci interaktivní trasy B (Příroda, lovectví a myslivost) krátkodobá výstava sbírkových předmětů Muzea Vysočiny Jihlava a jeho poboček zaměřená na tématiku plesů a plesové sezony. Návštěvníci se seznámí se tím, co plesová sezona představovala zejména pro aristokracii na přelomu 19. a 20. století, a prohlédnout si budou moci mimo jiné zajímavý soubor tanečních pořádků či pozvánek na plesy. Druhou výstavu bude představovat v prostoru hradní věže prezentace obrazů Magdaleny Křenkové. Jednat se bude o olejomalby inspirované Starou Říší, domovem autorky a domovem její duše,“ uvedla Kateřina Rozinková, kastelánka hradu.
V průběhu června budou rovněž spuštěny rezervace na oblíbené divadelní prohlídky Se zlatou růží v erbu, které se jako tradičně odehrají v termínu červencových státních svátků.

Bližší informace na: www.hrad-rostejn.cz.

  • Facebook
  • Twitter