Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

3D model: Jihlavskou radnicí bez jediného kroku

/
/
/
206 Zobrazení



Na webu jihlavského magistrátu je nový odkaz, který vede na 3D model historické budovy radnice. Virtuální procházka má pomoci v orientaci nejen návštěvníkům, ale také lidem, kteří si pronajímají zdejší konferenční místnosti, případně svatebčanům. V dalších letech bude možná i ve většině prostor města.

Pilotní projekt virtuálního 3D modelu prozatím obsahuje pouze historickou budovu radnice na adrese Masarykovo náměstí 97/1. Virtuální návštěvníci se mohou podívat do obřadní či gotické síně, konferenčních místností pro zasedání zastupitelů a radních, ale také na půdu, do hodinové věže či primátorské kanceláře. K tomu všemu si mohou přečíst různé zajímavé informace z historie míst.

Prohlídka však nemá zůstat pouze turistickou zajímavostí, ale má se stát opravdovým nástrojem pro ulehčení komunikace veřejnosti s úřadem. Už nyní je možné se přes mapu dostat na rezervační systémy úřadu a zamluvit si například zasedací či obřadní místnost, na elektronickou úřední desku či zpravodaj města Ježkovy oči. Model má prozatím 57 interaktivních bodů.

Mapu si můžete projít na webu jihlava.cz v sekci O Jihlavě – Památky a historie nebo ZDE.

„V dalších letech vzniknou 3D modely i ostatních budov ve vlastnictví města. Nejen pracoviště na Hluboké ulici či v Mincovně, ale podnikatelé si budou moci bez nutnosti osobní návštěvy takto prohlédnout a také proměřit například nebytové prostory, které město nabízí k pronájmu, nebo různé konferenční místnosti,“ doplnil náměstek primátora pro oblast majetku Martin Laštovička.

Podívat se můžete třeba do černé kuchyně, kde se dozvíte, že se zde po dvě stě let hromadily nepotřebné věci, díky kterým se nakonec kuchyň dochovala ve své autentické podobě s očouzenými zdmi

Virtuální 3D prohlídku bude možné podniknout také v Horácké multifunkční aréně, ale až po dokončení stavby. „Bude se jednat o marketingový nástroj, ve kterém si budou moci pořadatelé akcí i návštěvníci zjistit základní informace o budově a její nabídce,“ doplnil manažer výstavby David Beke.

O tvorbu virtuálního 3D modelu historické budovy radnice se postarala firma Visual Systems, s. r. o., za cenu 38.800 Kč bez DPH a sběr dat, včetně výroby celé mapy, trval zhruba jeden měsíc.

  • Facebook
  • Twitter