Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Dálnice D1 na Vysočině do nedělního rána uzavřena

/
/
/
679 Zobrazení



V sobotu 29. února se v úseku Koberovice (exit 81) až Humpolec (exit 90) ve směru na Brno a v úseku Humpolec (exit 90) až Hořice (exit 75) ve směru na Prahu se uzavřela dálnice D1 kvůli bourání dvou mostů.

Policisté vozy z dálnice svedli na vyznačené objízdné trasy, po kterých budou ujezdit až do nedělního rána. „Na dálnici D1 a na silnicích, po nichž objízdná trasa povede, jsme proto početně posílili naše hlídky – v akci máme dvaníct policejních hlídek. Policisté z dálničního oddělení Velký Beranov po dobu uzavírky zaujmou stanoviště na objízdných trasách, abychom byli schopni v případě potřeby nebo vzniku mimořádné události rychle reagovat a provoz usměrňovat. I když zhotovitel pro snášení mostu zvolil noc ze soboty na neděli, kdy je na dálnici D1 skutečně výrazně slabší provoz, nelze nikdy přesně stanovit kolik vozidel v průběhu této dvanácti hodin trvající uzavírky po dálnici pojede. A právě všechna tato vozidla budou svedena na objízdnou trasu. Úkolem policistů bude především monitorovat provoz a v případě potřeby budeme provoz v místě, kde by vznikly nějaké problémy, okamžitě usměrňovat,“ popsala Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

Hlídky na pevných stanovištích řešily uzavření dálnice ve spolupráci se stavební firmou. „Policisté nejdříve provoz v daném směru zpomalili a poté svedli vozidla na objízdnou trasu a dálnici v místě zcela uzavřou. Chceme apelovat na všechny řidiče, kteří dnes v noci pojedou kvůli uzavřené dálnici po objízdných trasách, aby zbytečně neriskovali a chovali se ukázněně. Největší komplikaci, která by mohla nastat, by byla zbytečná dopravní nehoda na objízdné trase, protože pak by mohlo hrozit nebezpečí, že se i na objízdné trase doprava zcela zastaví,“ uzavřela Dana Čírtková.

  • Facebook
  • Twitter