Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Legendy v miniatuře v jihlavském muzeu

/
/
/
941 Zobrazení



V pátek 11. ledna bude v prostoru muzejní půdy Muzea Vysočiny v Jihlavě otevřena dlouhodobá výstava Legendy v miniatuře. Výstava připravená ve spolupráci s Klubem plastikových modelářů Jihlava bude ke zhlédnutí až do 8. května.

„K vidění bude více než 330 modelů letadel a tanků, které se vzájemně střetávaly na různých bojištích
a v různých válečných konfliktech minulého neklidného století. Modely doplní řada textových panelů, na kterých si zájemci mohou přečíst leccos zajímavého z vývoje těchto strojů i to, jaké nesly vybavení a jaké varianty se postupně dostávaly do výroby. Připomenuta jsou také významná bojová nasazení a různé další ne příliš známé skutečnosti z jejich historie. Mezi leteckými legendami tak bude možné spatřit japonské Zero, britský Spitfire, ruské Jaky a Migy, německý Messerschmitt, Focke-Wulf či Junkers nebo americký Mustang. Ze známých tanků pak určitě stojí za to prohlédnout si Shermann, Tiger a ruské T-34,“ popisuje Ludmila Moržolová z Muzea Vysočiny Jihlava.
Výstava je připravena ve spolupráci s Klubem plastikových modelářů Jihlava, který v roce 2019 oslaví 45 let od svého založení. Na výstavě se dále podílel Klub plastikových modelářů Velký Beranov a Třebíč Nuclear Model Club.
Výstava se koná po osmi letech a na další podobnou výstavu si zájemci určitě nějaký čas počkají.

  • Facebook
  • Twitter