Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Policisté obvinili distributora drog na Třebíčsku

/
/
/
696 Zobrazení



Kriminalisté dopadli dvacetiletého muže, který v Třebíči distribuoval marihuanu mezi mladými lidmi, byl mezi nimi i mladistvý hoch. Kriminalisté muže zadrželi, při domovní prohlídce v bytě, kde žije, zajistili marihuanu. Za drogovou trestnou činnost byl v minulosti už soudně trestán.

„V pondělí 4. června muže důvodně podezřelého ze spáchání drogové trestné činnosti zadrželi v časných ranních hodinách v bytě v Třebíči, kde v současné době bydlí. Zadržený muž byl umístěn do policejní cely. Kriminalisté provedli v bytě domovní prohlídku, při které zajistili mimo jiné konopí a usušenou marihuanu. Rostlinná hmota byla odeslána na odborné policejní pracoviště k provedení expertízy,“ popsala policejní mluvčí Jana Kroutilová s tím, že na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání dvacetiletého muže z Třebíče.
„Muž byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a dále přečinu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu,“ dodala Miluše Vostalová, zástupkyně vedoucího oddělení obecné kriminality. Podle jejích slov byl dvacetiletý muž už v minulosti za drogovou trestnou činnost soudně trestán, na konci roku 2016 byl odsouzen k podmíněnému trestu odnětí svobody se zkušební dobou až do letošního jara. Sám je uživatelem drog.

„Dvacetiletý muž je obviněn z toho, že distribuoval dalším lidem marihuanu. Drogu prodával nebo ji poskytoval zdarma. Odběratelé byli mladí lidé ve věku kolem dvaceti let, byl mezi nimi i hoch, kterému ještě nebylo ani osmnáct let. Marihuanu jim obviněný muž poskytl na různých místech města Třebíč v desítkách případů. Drogové trestné činnosti se dopouštěl i v období, kdy byl ve zkušební době podmíněného trestu odnětí svobody, který mu byl uložen soudem za předchozí trestnou činnost na úseku drog. Dále je dvacetiletý muž obviněn ještě z toho, že přechovával v bytě, kde žije, marihuanu, tu kriminalisté nalezli a zajistili při domovní prohlídce,“ doplnila Jana Kroutilová. Po provedení všech nezbytných procesních úkonů byl obviněný muž ze zadržení propuštěn a dále je stíhán na svobodě. Případ kriminalisté dále vyšetřují. Za drogovou trestnou činnost lze podle policistů uložit trest odnětí svobody až na deset let.

  • Facebook
  • Twitter