Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V Novém Městě na Moravě zahájí výstavbu Domova Pomněnka

/
/
/
900 Zobrazení



Slavnostní poklepání základního kamene nového Domova Pomněnka v Novém Městě na Moravě proběhne v pátek 6. května od 14.00 v Německého ulici v Novém Městě na Moravě.

Domov Pomněnka bude jedno z nejmodernějších seniorských bydlení nejen na Vysočině a poskytne péči zejména lidem s Alzheimerovou chorobou. Zhruba dva roky před otevřením je všech třicet míst zamluvených, což pouze ilustruje, jak obrovský nedostatek podobných zařízení v České republice. Jde o unikátní a udržitelný projekt, který je navíc téměř z pětiny financovaný příspěvky od soukromých dárců Diakonie ČCE. Podobné projekty, které systémově rozšiřují síť služeb, jsou většinou hrazeny z veřejného rozpočtu, ale v tomto sektoru je nedostatek financí tak akutní, že se na něj skládají samotní občané. Ti ve sbírkách obvykle přispívají spíše v případě přírodních katastrof či humanitárních krizí, ale nikoliv u systémových záležitostí, jako je tato.

  • Facebook
  • Twitter