Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

V Jihlavě opět přibylo narozených dětí

/
/
/
393 Zobrazení



V loňském roce přišlo na svět v jihlavské nemocnici 1260 miminek a rodilo 1244 žen. Narodilo se celkem 16 dvojčat, tedy 32 dětí: „Počet žen, které se rozhodly rodit u nás, je rok od roku vyšší,“ říká primář gynekologicko-porodnického oddělení Aleš Roztočil. Už v listopadu tak bylo jasné, že počet dětí bude vyšší, než předchozí rok. 

Zhruba pětina rodiček měla trvalé bydliště mimo Jihlavu. „Jezdí za námi ženy z Hradce Králové, Benešova, Prahy, ale také dalších měst na Vysočině,“ dodává porodní asistentka Romana Daňhelová. V jihlavské porodnici bývají přítomni otcové u porodu až v 95 % případech a to včetně císařských řezů. Za přítomnost u porodu se neplatí.

Raritou byl loni počet narozených chlapců a děvčat, který byl naprosto totožný: „Bylo to 630 holčiček a 630 chlapečků,“ dodává Romana Daňhelová. 

Jihlavská porodnice láká maminky nově opravenými porodními pokoji, kde mají ženy soukromí, a individuálním přístupem. Navíc poslední tři roky pořádá nemocnice pravidelně dvakrát za rok setkání s lékaři a porodními asistentkami, kde se mohou nastávající rodiče na cokoli zdravotníků zeptat a navíc si jít prohlédnout právě i zázemí porodnice. 

V nemocnici se snaží také obměňovat přístrojové vybavení, nebo pokoje: „Za poslední dobu jsme například kompletně vyměnili novorozenecké postýlky, pořídili nové odsávačky mateřského mléka, opravili pokoj na novorozenecké JIP,“ doplňuje primář dětského oddělení Martin Zimen.

Počet narozených děti 2015: 1102

Počet narozených děti 2016: 1176

Počet narozených děti 2017: 1260

Počet porodů 2015: 1087

Počet porodů 2016: 1157

Počet porodů 2017: 1244

  • Facebook
  • Twitter