Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Tři opilí řidiči usedli o víkendu na Vysočině za volant

/
/
/
1369 Zobrazení



Prvního podnapilého řidiče zaznamenali policisté v sobotu 10. února po osmé hodině ranní u Jeclova na Jihlavsku, kde havaroval.

Další hříšník usedl za volant svého vozu na Pelhřimovsku a policisté z Kamenice nad Lipou ho zastavili kolem dvaadvacáté hodiny v Kamenici. „Devětatřicetiletý muž osobního vozu Škoda Felicia projížděl z parkoviště před budovou kulturního domu do ulice U kulturního domu v Kamenici nad Lipou, kde zůstal s vozem stát v prostoru křižovatky a pokoušel se auto nastartovat. Vůz a jeho řidiče zde zkontrolovala policejní hlídka. Policisté měli důvodné podezření, že muž je pod vlivem alkoholu, proto ho vyzvali  k provedení dechové zkoušky. Z řidiče byl totiž cítit silný zápach alkoholu, měl nekoordinované pohyby a jeho vyjadřování bylo pomalé a nesrozumitelné. I přes opakované pokusy nebyl schopen na místě provést dechovou zkoušku, kdy se následně na výzvu policistů dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem žilní krve v Nemocnici Pelhřimov. Po provedení lékařského vyšetření se policisté znovu pokusili o provedení dechové zkoušky, jejíž výsledek byl pozitivní –  2,25 promile alkoholu v dechu. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Policisté řidiči zadrželi řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu,“ přiblížila případ Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině. 

Třetího z opilých řidičů zastavili policisté z Nového Města na Moravě v neděli 11. února kolem druhé hodiny ranní na silnici ve Sněžném „Řidiče osobního vozu Nissan Patrol vyzvali k předložení dokladů potřebných pro provoz a řízení vozidla a poté také k provedení dechové zkoušky. Její výsledek byl pozitivní – 1,96 promile alkoholu v dechu. Řidič poté bezdůvodně odmítl provedení opakované dechové zkoušky na alkohol i lékařské vyšetření spojené s odběrem krve ve zdravotnickém zařízení. Policisté čtyřiadvacetiletému řidiči zadrželi řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu. Ve věci policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ dodala Dana Čírtková.

  • Facebook
  • Twitter