Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Silný vítr a sníh komplikují dopravu na Vysočině

/
/
/
266 Zobrazení



„Nehoda se zraněním se stala na silnici I/38 u obcí Suchá a Prostředkovice na Jihlavsku. Nejhorší situace je na silnici I/38 mezi Jihlavou a Havlíčkovým Brodem, která je v tuto chvíli u obce Štoky kvůli dopravní nehodě neprůjezdná. V místě podle prvotních informací havarovaly dva kamiony a tři osobní vozidla. Řidiče vyzýváme, aby jezdili velice opatrně, neboť silnice jsou namrzlé a navíc padá sníh a fouká silný vítr,“ uvedla ráno Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

Do 15.00 vyjížděli policistů k šedesáti dopravním nehodám, při kterých se zranilo pět lidí. „Dvě zranění jsou středně těžká – při ranní nehodě u Prostředkovic na silnici I/38 a polední nehodě na 99,5. kilometru dálnice D1 na Prahu. Nejhorší situace je v současné době na dálnici D1, kde z důvodu několika dopravních nehod zcela stojí provoz v úseku kolem 99. kilometru v obou směrech,“ dodala odpoledne Dana Čírtková s tím, že se v místě se staly nehody na 99. kilometru ve směru na Brno, kde havaroval autobus a dvě osobních auta, na 99. kilometru ve směru na Prahu, kde se srazilo deset nákladních a tři osobních auta, obě nehody se obešly bez zranění osob. O půl kilometru dál havarovalo čtrnáct nákladních a šest osobních aut. Záchranáři podle informací policistů museli ošetřit jedno středně těžké a dvě lehká zranění. 

„Na místo vyjely všechny dostupné policejní hlídky, aby se co nejrychleji podařilo nehody zadokumentovat a v místě obnovit provoz. Obtížné sjízdné jsou také silnice v okolí dálnice D1, takže vyzýváme řidiče ke zvýšené opatrnosti při jízdě po těchto silnicích nižších tříd,“ uzavřela tisková mluvčí.

Aktualizace: 15.00

  • Facebook
  • Twitter