Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

rn Třebíč letos dala na opravy památek téměř půl milionurn n

/
/
/
462 Zobrazení



rn

Restaurování sochy sv. Jana Nepomuckého, sousoší Piety a kamenné krycí desky zábradlí mostu při vstupu do zámku prováděl akademický sochař a restaurátor Martin Kovařík ze Svratky. Náklady pomohl městu uhradit Kraj Vysočina z programu Obnovy kulturních památek částkou 75 tisíc z celkových stopadesáti.

Barokní socha sv. Jana Nepomuckého z Podklášterského mostu byla ošetřena rekonzervací a podstavec dostal nový sokl. Do konce prosince dokončí restaurátor Kovařík rekonzervační práce na další památce – božích mukách ve Znojemské ulici.

Kaple svaté Barbory má nové dveře a opravenou fasádu, v následujících týdnech bude dokončena oprava památníku v Jubilejním parku, ve stráni pod Domem pro seniory v Koutkově ulici. Tento památník byl postaven v roce 1938 jako připomínka 20. výročí vzniku samostatného československého státu. Opravou prošel také pamětní kříž a pomník padlých v 1. sv. válce v ulici Táborská.

V souvislosti s dokončováním úprav Komenského náměstí se celkové obnovy dočkala kovová plastika Rozvoj vědy a techniky, která má opravený i kamenný podstavec. Zároveň bylo obnoveno kamenné pítko na Staré poště.

Do dnešního dne město za tyto práce vydalo ze svého rozpočtu více než 461 tisíc korun.

rn n

  • Facebook
  • Twitter