Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

rn Téměř polovina pokladniček z Tříkrálové sbírky je sečtenarn n

/
/
/
440 Zobrazení



rn

„Kontroluje se správnost výsledků a průběžné částky se zadávají na web jihlava.charita.cz, kde lidé mohou sledovat online, jak probíhá sčítání. Vše připomíná vyhlašování volebních výsledků,“ říká Roman Mezlík, koordinátor Tříkrálové sbírky za Jihlavsko.

Záměry na využití sbírky jsou známé již od října. „Zasíláme je na Diecézní charitu Brno, slouží jako návrh, a pokud se nestane žádná nepředvídatelná událost, tak na každou položku následně píšeme projekt, který je posuzován komisí,“ vysvětluje pan Mezlík proces, který předchází použití peněz.

Využití Tříkrálové sbírky 2018

Většina vykoledovaných prostředků zůstává v regionu, kde byly vybrány. Letošní výtěžek poputuje do charitních pečovatelských služeb, které působí v Kamenici, Lukách nad Jihlavou, Telči, Nové říši i v Kostelci. Peníze zde budou použity na aktivizační služby pro seniory.

Další část by Oblastní charita Jihlava ráda využila na provoz Šatníku v Dačicích. Jedná se o službu, která sbírá oblečení a textil, následně ho třídí a rozděluje sociálně potřebným, lidem v akutní hmotné nouzi, včetně těch, které postihla mimořádná situace, např. povodně, požár. Celý chod zde zajišťují dobrovolníci.

rn n

  • Facebook
  • Twitter