Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

rn Sexuální život v období baroka představí historik na žďárském zámkurn n

/
/
/
4702 Zobrazení



rn

„Jestli spolu měli v období baroka lidé sex opravdu až po svatbě nebo jak se chovali muži k ženám… To je jen ochutnávka toho, o čem bude profesor Čechura mluvit. Jsme moc rádi, že k nám tento přední český historik zavítá a podělí se o znalosti, které získal při pátrání v archivech a které pak sepsal ve své knize Sex v době temna. Třeba budeme překvapení a zjistíme, že se život před stovkami let tolik nelišil od toho dnešního,“ říká Lucie Herberová, marketingová ředitelka zámku ve Žďáru nad Sázavou.

Klepy o milostných poměrech, antikoncepce i sňatky z rozumu

Čechura si ve své knize pokládá několik otázek a návštěvníci se na přednášce dozvědí, jak to všechno bylo. „Co se dělo s neprovdanými ženami, jaká antikoncepce se používala a jaké byly sexuální praktiky, to vše nám náš host poví. Autor v knize píše, že se za tři století v podstatě nic nezměnilo, protože když někdo viděl muže se ženou, hned se začalo šuškat o jejich obcování,“ dodává Lucie Herberová.

rn n

  • Facebook
  • Twitter