Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

rn Opravy interního pavilonu jihlavské nemocnice jdou do finálern n

/
/
/
352 Zobrazení



rn

Nyní je v interním pavilonu opravených pět vrchních podlaží. V nových podmínkách jsou zdravotníci i pacienti kardiologického, neurologického, onkologického, kožního, chirurgického a interního oddělení. Aktuálně probíhají práce v přízemí pavilonu a prvním podlaží. 

Každé patro prochází kompletní rekonstrukcí a laděné je do různých barev- zelené, hnědé, žluté, další jsou oranžové nebo fialové. Celkově je po kompletní rekonstrukci pět podlaží, zedníci v těchto dnech pracují v přízemí a v prvním patře. Největší obavy panovaly ohledně přízemí, které je průchozím místem mezi rentgeny a Domem zdraví a dalšími pavilony nemocnice: „Nakonec se vše zvládlo a přízemí je průchozí bez komplikací,“ říká provozně technický náměstek Alexander Filip a dodává, že pacienti mají částečně konečně klid od hluku: „Až nyní se nebourá nad jejich hlavami, ale práce probíhají pod nimi ob jedno podlaží.“

Stěhování oddělení a ambulancí se dotýká chodu celé nemocnice: „Změn je hodně, jejich souhrn najdou pacienti na stránkách nemocnice. Kompletně přepracováváme také značení, protože víme, že spousta lidí se nedívá na internet, ale změny zjistí až přímo v nemocnici,“ říká ředitel Lukáš Velev. U informačního centra je také denně přítomný pracovník, který pomáhá pacientům v orientaci.

Interní pavilon pochází z přelomu 70. -80. let 20. století a od doby svého vzniku neprošel zásadnější rekonstrukcí. Opravy budou probíhat od nejvrchnějších podlaží směrem dolů. Celková cena rekonstrukce je 372 271 571 Kč  včetně DPH je placena z rozpočtu Kraje Vysočina. Opravy lůžkové části skončí v říjnu letošního roku, poté se práce přesunou ještě do suterénu nemocnice.

rn n

  • Facebook
  • Twitter