Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

rn Matěj Doležálek z humpoleckého gymnázia převzal oceněnírn n

/
/
/
314 Zobrazení



rn

Matěj Doležálek uspěl v konkurenci 17 612 studentů ze 750 škol z 29 zemí. „Velice mě těší, že další ročník mezinárodní soutěže vyhrál opět student z České republiky,“ uvedl Jindřich Josífek, projektový manažer Best In English a ředitel Institutu rozvoje kompetencí a dodal: „Největší zastoupení škol ze zahraničí měly školy ze Slovenska a Chorvatska, kde se zúčastnilo  2800, resp. 2000 studentů. Absolutním vítězem je škola Pärnu Koidula Gümnaasium z Estonska a vítězem v ČR je Gymnázium Plzeň, které se umístilo na celkovém 11. místě.”  

Matěj jako nejlepší angličtinář nejen z Česka získal 97,5 z 98 možných bodů a jako hlavní cenu poukaz na dvoutýdenní pobyt v Kanadě na jazykové škole ILAC včetně ubytování a letenky.

Nejlepší desítka studentů a deset nejlepších škol se zúčastní společné akce, kde převezmou certifikáty a ceny. 

On-line jazykový test Best In English je přibližně na úrovni B1 – C1 Společného evropského referenčního rámce pro jazyky. Test trval maximálně 60 minut, ale studenti ho samozřejmě mohli dokončit rychleji. Rychlost dokončení testu se promítalo i do výsledného skóre, kdy čas rozhodoval o pořadí mezi soutěžícími se stejným bodovým výsledkem. Test obsahoval cvičení zaměřená na porozumění textu, poslech a tzv. Use of English, tedy na gramatiku a slovní zásobu. Účast v soutěži je pro všechny studenty i školy zdarma. Hlavním cílem soutěže je srovnání úrovně angličtiny mezi studenty, jednotlivými školami a zeměmi, kde angličtina není mateřským jazykem. 

V lednu 2018 bude na webu Best In English zveřejněn on-line test pro veřejnost, ve kterém si bude moci kdokoliv porovnat své znalosti angličtiny s nejúspěšnějšími středoškoláky. Registrace do příštího ročníku soutěže pak začne v září 2018 a potrvá do 28. listopadu 2018

Více informací o soutěži najdete na www.bestinenglish.org

rn n

  • Facebook
  • Twitter