Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

rn Kriminalitu v Chotěboři se daří úspěšně potírat, tvrdí ředitel městské policiern n

/
/
/
330 Zobrazení



rn

„Jsme jedno z mála menších měst, kde vedle státní policie funguje také ta městská. Navíc tady máme kamerový systém nebo akce zaměřené na ohrožené skupiny, což jsou senioři nebo děti. I těmito prostředky se snažíme kriminální činnost ve městě eliminovat,“ zmínil. 

V Chotěboři už osm let úspěšně pracuje Senior akademie, o kterou je čím dál větší zájem. „Začínali jsme se skupinou zhruba dvaceti lidí, dneska máme více než padesát zájemců. Je dobře, že se senioři zajímají o to, jak předejít různým nepříjemnostem,“ pochvaluje si Jiří Novotný. 

Z hlediska potlačování protiprávního jednání pod vlivem například alkoholu se dneska podle jeho slov jeví jako správné rozhodnutí o alkoholové vyhlášce. „Měli jsme vytipovanou řadu míst, kde se podnapilí jedinci zdržovali v skupinkách a nechovali se právě ukázkově. Toto v současnosti už není, nebo jenom okrajově,“ potvrdil. 

Pokud jde o nadcházející oslavy Silvestra, městská policie bude dohlížet nad pořádkem zejména po půlnoci na náměstí a přilehlých uličkách. „V terénu budeme mít lidi přes den a tři v noci,“ doplnil Jiří Novotný. 

Celkem má městská policie devět strážníků včetně ředitele a jednu administrativní pracovnici. 

rn n

  • Facebook
  • Twitter