Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

rn Děti z Nové Vsi prodávaly během adventu své výrobkyrn n

/
/
/
369 Zobrazení



rn

Celkem se svým stánkem vyjely čtyřikrát a to do Žďáru nad Sázavou, Havlíčkova Brodu, Chotěboře a Jihlavy. Byly překvapené, jak jejich zboží šlo na odbyt.  Sama od sebe u nich vznikla zdravá rivalita a začaly mezi sebou soupeřit, kdo vydělá více peněz.

Snažení dětí podpořil i nadační fond Albert, který poskytl dětem do začátku finanční obnos na pořízení materiálu pro výrobu. Dále děti využily dobré rady a naučná videa. Nadační fond Albert jim umožnil prodej ve svých hypermarketech a to ve Žďáře nad Sázavou a Havlíčkově Brodě. Děti si v rámci projektu Obchůdky s Albertem prohlubovaly své finanční dovednosti, učily se, zvolit vhodný sortiment, spočítat náklady, opatřit materiál, vytvořit propagační materiál, dát o celé akci vědět veřejnosti a v neposlední řadě také komunikovat s lidmi, vhodnou formou nabízet své zboží. Zažily také pocit neúspěchu, kdy i přes snahu si zákazník zboží nekoupil.

Velkou motivací pro výrobu i prodej bylo to, že část vydělaných finančních prostředků půjde na „ výplatu“ dětem. Podle pracovního nasazení jim bude vyplacen zasloužený obnos.  Zbytek peněz bude využit na nákup výtvarných potřeb pro děti.

rn n

  • Facebook
  • Twitter