Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Rekordní výtěžek Tříkrálové sbírky v Havlíčkově Brodě

/
/
/
355 Zobrazení



Peníze tentokrát pomohou nakoupit šestnáct aut do terénních služeb, díky nimž bude možné zachovat a dále rozvíjet kvalitní péči, kterou pracovníci Oblastní charity Havlíčkův Brod poskytují potřebným lidem přímo v jejich domácnostech. 

Tříkrálovou sbírku v Havlíčkově Brodě odstartovala už v pátek 5. ledna tradiční „Ředitelská“ Tříkrálová koleda. Do domácností pak skupinky koledníků zavítaly o den později. „Z rekordního výtěžku v Havlíčkově Brodě a jeho místních částech máme velkou radost. Já o to větší, protože jsem letos v roli místního asistenta sbírky absolvovala premiéru, a tak jsem byla do poslední chvíle malinko nervózní, aby vše dobře dopadlo,“ usmála se Markéta Hladíková. Dodala, že podle ohlasů z řad vedoucích skupinek koledníků se sbírka povedla. „Mají tu zkušenost, že čím déle na tři krále chodí, tím více je to baví a tím více lidí se na ně už těší. A i výtěžek sbírky je o kousek, nebo dokonce o kus, vyšší,“ uvedla havlíčkobrodská koordinátorka. 

Výtěžek z letošního ročníku poputuje na podporu nákupu celkem šestnácti aut do terénních sociálních služeb při havlíčkobrodské Charitě. Organizaci se totiž poštěstilo získat na tuto koupi finance z Evropské unie, ovšem pět procent z celkové částky musí zaplatit z vlastních zdrojů. Auta dennodenně potřebují pracovníci, kteří poskytují péči i lidem z Havlíčkova Brodu a okolí. Konkrétně se jedná o Centrum osobní asistence pomáhající seniorům a lidem s hendikepem, dále o Šipku – sociálně aktivizační službu pro rodiny s dětmi a Středisko rané péče dojíždějící do rodin s dítětem s postižením či po komplikovaném porodu. Na Havlíčkobrodsku existuje také Domácí hospicová péče určena pro ty, kteří si přejí umřít doma mezi svými blízkými. „Terénní sociální práce má nenahraditelné místo v síti sociálních služeb. Pomáhá jak samotným klientům, již si nepřejí opustit domov, pokud to jejich zdravotní stav nevyžaduje, tak i jejich rodinným příslušníkům, kteří vědí, že se jejich blízkému dostává kvalifikované péče v době, kdy oni sami musí například do zaměstnání,“ podotkla Jana Dománková. V roce 2017 havlíčkobrodská Charita pomohla na Havlíčkobrodsku zhruba tisícovce klientů. 

Tříkrálová sbírka 2017 významně přispěla k rozšíření nabídky charitní Půjčovny rehabilitačních a kompenzačních pomůcek v Havlíčkově Brodě a v Humpolci a rovněž podpořila poskytování různých druhů terapií, které jsou mezi charitními klienty hojně vyhledávané. 

  • Facebook
  • Twitter