Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Putovní výstava fotografií Mýma očima

/
/
/
973 Zobrazení



Domov Háj realizuje od 1. září 2019 projekt Na cestě. V rámci jedné z klíčových aktivit projektu se připravovala i putovní výstava fotografií „Mýma očima“ Vytištěné fotografie jsou již připravené, aby je autoři umístili na nové stojany, které vyrobili, a následně pak budou převezeny na místa prezentace, a představeny veřejnosti.

Putovní výstava fotografií je plánovaná v lokalitách, ve kterých budou lidé s mentálním a kombinovaným postižením z Domova Háj v budoucnu žít. A začíná vernisáží 15. září od 16.00 v Ledči nad Sázavou v kavárně Kovárna.
Na vzniku fotografií, se výraznou měrou podíleli lidé s mentálním a kombinovaným postižením, kteří žijí v domově. Od září 2019 měli možnost vybrat si činnost, která je jim nejbližší – šest jich mělo zájem fotografovat, čtyři vyrábět stojany, na které budou fotografie nainstalovány. A samozřejmě měli možnost říci si, kde, a co by rádi nafotili – a jaké mají představy o životě v nových domech, které se již staví v Ledči nad Sázavou, Světlé nad Sázavou, Havlíčkově Brodě, Chotěboři a Golčově Jeníkově.
A komu jinému než klientům Domova Háj, kteří se na vzniku putovní výstavy fotografií podíleli, by měla patřit úvodní část programu vernisáží v jednotlivých lokalitách? A protože se blíží termín první z vernisáží v Ledči nad Sázavou, setkali se včera v Jihlavě čtyři z nich s moderátorem akce Milanem Řezníčkem, aby si popovídali nejen o vzniku fotografií, ale i o jejich představách, co jim život v domech, do kterých se budou stěhovat, přinese, a jaké možnosti se jim otevírají, A vyzkoušeli si rozhovor, který bude součástí programu vernisáží v jednotlivých lokalitách, ve kterých se bude výstava konat.

  • Facebook
  • Twitter