Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Problémy na dálnici D1 na Vysočině pokračují

/
/
/
285 Zobrazení



Dálnice byla opakovaně neprůjezdná v obou směrech v důsledku silně zledovatělé vozovky a podobná situace je i ve čtvrtek 18. ledna ráno. „Problémy se týkaly zejména úseku od 90. kilometru ve směru jízdy na Brno, kde navíc zkomplikovala situaci v 19.00 dopravní nehoda kamionu a osobního auta,  kdy havarovaný kamion zůstal vzpříčený přes celou vozovku a vozovka byla neprůjezdná. Kolem půl jedenácté večer byl směr na Brno průjezdný ale pouze se zvýšenou opatrností,“ popsala Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

Doprava se zastavila odpoledne i ve směru na Prahu. „Na 104. ve směru na Prahu se odpoledne a v podvečer vytvořila kolona vozidel, která se na zledovatělé vozovce nedokázala rozjet. Stejné problémy byly na dálnici ve směru na Prahu v km 119 – 139, kde se tvořily kolony v důsledku zledovatělé vozovky,“ dodala tisková mluvčí.

Kolem třetí hodiny ranní se na dálnici na Prahu od 122. až 147 kilometru vytvořila kolona. „Někteří řidiči kamionů v kabinách vozidle spali, proto je policisté z dálničního oddělení Velký Beranov budili, aby se provoz mohl obnovit a kolony rozjet. Kolem páté hodiny ranní byla tato  kolona ještě  mezi 141 – 147 na Prahu a policisté stále budí řidiče kamionů a vyzývají je k rozjezdu,“ doplnila Dana Čírtková.

Problémy registrovali ve středu a v noci na čtvrtek policisté také na silnicích nižších tříd, které byly pokryty vrstvu uježděného sněhu a byly velmi kluzké. Mnoho silnici nižších tří stále blokovaly kamiony, které se snažily objekt neprůjezdnou dálnici D1. Havarovaný kamion s prasaty zablokoval okolo 14.00 ve středu také silnici z Havlíčkova Brodu na Kojetín.

„Policisté integrovaného operačního střediska řešili kolem 150 událostí týkajících se dopravy – nejčastěji se jednalo o problém se sjízdností a dopravní nehody. Přijali oznámení o 56 dopravních nehodách, při kterých se lehce zranilo sedm osob.

Opětovně vyzýváme řidiče, aby jezdili opatrně, neboť silnice nižších tříd jsou stále obtížně sjízdné. V tuto chvíli by žádná silnice v kraji  neměla být uzavřena,“ uzavřela Dana Čírtková.

Ve čtvrtek ráno hlásili policisté problémy na dálnici D1 u Měřína, kde se zstavily oba směry kvůli havárii. 

Ilustrační foto: HZS Kraje Vysočina

  • Facebook
  • Twitter