Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Pro děti se otevřel v jihlavské nemocnici pokoj s krtečkem

/
/
/
364 Zobrazení



Na oddělení dětí do šesti let jde už o sedmý opravený pokoj. Zrekonstruovat chybí ještě tři pokoje na oddělení pro malé děti, pět na oddělení pro velké děti a jeden na JIP. Tentokrát provází zázemí legendární pohádkový krteček. Je na povlečení, nebo obrázcích. V pokoji se opravila podlaha, vyměnil nábytek, obnovily postele jak pro malé pacienty, tak jejich doprovod, zvelebila koupelna. Opravy vyšly na více než 130 tisíc korun a stojí za nimi několik dárců.
„Padesáti tisíci nám přispěl ČEZ. Po dalších dvaceti tisících se přidalo z výtěžku Na kole dětem Žďárskými vrchy a od firem TRASER, s. r. o., a Kronospan. Po dalších deseti tisících máme od dětí ze Základní školy Rošického a jejich kroužku Pomáháme druhým a pánů Škody a Ampapy. Zbytek jsme doplatili z daru pana Boudného. Všem moc děkuji, každou darovanou korunu využijeme,“ říká vrchní sestra dětského oddělení Simona Hájková, která v uplynulém roce díky sponzorům opravila tři pokoje.

Neusíná ale na vavřínech a již v těchto dnech připravuje rekonstrukci dalšího zázemí a to na novorozenecké JIP pro matky s dětmi. V létě potom proběhne oprava pokoje na oddělení velkých dětí. V současné chvíli je na dětském oddělení jihlavské nemocnici opraveno celkem třináct pokojů, tři ambulance a tři vyšetřovny. Většina zázemí tak má nový kabát. „Léčí také prostředí, takže je určitě důležité, jak se u nás pacienti cítí,“ dodává primář dětského oddělení Martin Zimen.

Na dětském oddělení se na šesti odděleních stará o pacienty zhruba 60 sester a 14 lékařů. Ročně jsou na oddělení hospitalizovány více než tři tisíce dětí a zhruba osmnáct set doprovodů.

  • Facebook
  • Twitter