Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Obyvatelé Domova Háj si užili čarodějnice i první máj

/
/
/
790 Zobrazení



Tradice a rituály hrají v životě lidí důležitou roli, stejně tak láska, která může mít různé podoby. A i v období nouzového stavu, který přinesl do pobytových sociálních služeb spoustu omezení, se lidé s mentálním a kombinovaným postižením, kteří žijí v komunitním bydlení Domova Háj ve Světlé nad Sázavou, snažili užít, jak čarodějnice, tak 1. máj.

Ve čtvrtek si v zahradě u domu, ve kterém už přes dva roky žijí, připravili vše potřebné na opékání vuřtů, které si potom vychutnali na terase. Byli rádi, že jim nakonec počasí přálo, a užili si krásné odpoledne a podvečer.

Láska je součástí našich životů od narození, a v komunitním bydlení ve Světlé nad Sázavou žijí i lidé, kteří jsou si blízcí. Navíc dva z nich mají rádi kocoura, o kterého se nejen pravidelně starají, ale i se k němu pěkně chovají. Pořídit jim pár fotografií, když je 1. máj – lásky čas, je to nejmenší, co pro ně mohou pracovníci, kteří jim poskytují podporu, udělat.

Domov Háj prochází procesem transformace pobytových sociálních služeb.
A lidé s mentálním a kombinovaným postižením, kteří již žijí ve Světlé nad Sázavou, měli daleko větší možnosti prožít, jak čarodějnice, tak dnešní sváteční den, než zbývající část klientů organizace, kteří žijí dosud v domově nedaleko Ledče nad Sázavou. Příští rok tomu bude jinak, protože stále pokračují stavební práce na domech v lokalitách, do kterých by se lidé s mentálním a kombinovaným postižením, měli stěhovat.

  • Facebook
  • Twitter