Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Nový web informuje Třebíčany o obchvatu města

/
/
/
402 Zobrazení



„Obchvat bude stavět stát, prostřednictvím Ředitelství silnic a dálnic a je součástí transportní trasy pro přepravu nadrozměrných nákladů při výstavbě pátého bloku elektrárny Dukovany. Jenom v našem kraji znamená tento transport úpravy trvalého charakteru na mnoha místech. Do roku 2029 musí být vybudován obchvat Jihlavy, Velkého Beranova, Brtnice, Zašovic, Třebíče a Slavětic,“ uvedl místostarosta Vladimír Malý.

„Na nových stránkách lidé najdou kromě mapy také stručnou historii výběru vhodné trasy nebo dopravní modely, které ukazují zatížení jednotlivých ulic ve městě v aktuální podobě i v podobě s hotovým obchvatem. Pro srovnání jsme nechali spočítat i dříve zvažovanou variantu,“ popsal hlavní části nového webu starosta Pavel Janata.

Na další části stránek najdou lidé také nejčastější mýty, které o obchvatu kolují, včetně uvedení fakt, novinky, kde jsou převážně informace z médií a fotogalerie ze stavby průtahu nebo současné fotky kolon ve městě.

„Stát má zmapovanou celou trasu přepravy, včetně té lodní (z Hamburku pojede nadrozměrný náklad lodí). Musí brát v úvahu nejenom zatížení komunikací, ale také sklon, šířku a podjezdovou výšku. Trasa na území Třebíče státu vyhovuje. Třebíčané ji pak využijí pro rychlejší a pohodlnější dopravu po našem městě,“ doplnil Vladimír Malý.

  • Facebook
  • Twitter