Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Nový džbánek na pivo Bernard podle sto let staré předlohy

/
/
/
5265 Zobrazení



Rodinný pivovar Bernard uvádí nový džbánek Karol Maier. Inspirací je sto let starý ručně vyrobený půllitr, jeho redesign pro pivovar Bernard vytvořil přední český designér Rony Plesl. Na počátku „znovuzrození“ prvorepublikového půllitru byl dárek od kamaráda.

„Byl to člověk ze staré školy, pracovitý, pečlivý. A byl to rovný, poctivý chlap,“ vzpomíná slovenský horolezec Zoltán Demján na svého dědu Karola Maiera. Zoltán, pokořitel několika himálajských osmitisícovek, po svém dědovi, prvorepublikovém bankovním úředníkovi, zdědil krásný ručně dělaný skleněný půllitr. „Když mi Standa Bernard přivezl ochutnat pivo, oplatil jsem radost a džbánek po dědovi jsem mu daroval.“
Tak začala cesta k nové sklenici na pivo Bernard. „Nápad, že bychom podle toho pěkného džbánku mohli udělat novou sklenici na naše pivo, přišel ihned,“ vzpomněl na okamžik inspirace spolumajitel pivovaru Stanislav Bernard.
„Vznikl zcela originální a na trhu unikátní džbánek na pivo blížící se uměleckému artefaktu. Osobně mám nejlepší pocit nejen z dokonalé optiky, ale především z decentního embosovaného loga, které na rozdíl od mnohdy složitých reklamních potisků působí elegantně, až aristokraticky,“ řekl přední český designér Rony Plesl, kterého Rodinný pivovar Bernard oslovil ke spolupráci.

Jméno podle původního majitele
Nový džbánek pivovaru Bernard dostal jméno po původním majiteli předlohy – Karol Maier. „Džbánek má krásný, čistý, soudkovitý tvar. Je to bytelný ale elegantní půllitr, pořádný kus kvalitně zpracovaného skla, skvěle pasuje k vyvážené chuti a plnosti našich piv,“ hodnotí novinku Stanislav Bernard.
Zadavatel, designér a výrobce se společně museli vypořádat s mnoha technickými problémy. Bylo nutné kompletně přetvořit konstrukci původního vzoru, který byl vyroben ručně a foukáním, dnes se sklo v sériích lisuje. „Přestože se jedná o redesign sto let starého vzoru, zrodil se prakticky zcela nový džbánek,“ dodal Rony Plesl. Výrobu zajištuje firma Sahm.
Z nových sklenic Karol Maier bude možné se napít v hospodách a restauracích s pivem Bernard. Ke koupi jsou v e-shopu a značkových prodejnách, k dostání jsou sklenice o objemu 0,5 litru a 0,3 litru.

  • Facebook
  • Twitter