Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Mladí šachisté se utkali o krajské tituly

/
/
/
804 Zobrazení



O víkendu 4. a 5. září se v Humpolci uskutečnil Krajský přebor Vysočiny mládeže do 16 let v šachu. Přeboru se zúčastnilo třicet šachových nadějí KŠS Vysočina ze šachových oddílů či klubů Gambit Jihlava, Světlá nad Sázavou, Jiskra Havlíčkův Brod, TJ Žďár nad Sázavou, Spartak Velká Bíteš, Jiskra Humpolec, Spartak Pelhřimov, Jiskra Humpolec a TJ Náměšť nad Oslavou.

Na šachových polích se urputně bojovalo po oba dva dny do poslední partie o tituly krajských přeborníků a postupu na Mistrovství Moravy a Slezska, kam KŠS Vysočina je zařazen. Osm kol, každý den čtyři, bylo dost náročné, vyžadovalo to od hráčů dosti úsilí, soustředěnosti na hru.

V kategorii nejmladších žáků do 10 let zvítězil Martin Policar z TJ Náměště nad Oslavou, 2. místo: Pavel Brož a 3. místo Mikeš Šedý – oba ze ŠK Světlá nad Sázavou.
V kategorii do 12 let zvítězil Daniel SRBA ze ŠK Světlá nad Sázavou, 2. místo Jakub Stejskal z Gambitu Jihlava 3. místo: Filip Šorf z TJ Žďár n/Sázavou.
V přeboru děvčat této kategorie zvítězila Kamila Havelková z Gambitu Jihlava 2. místo Sára Sobierajová z Jiskry Havlíčkův Brod.
V kategorii do 14 let vybojoval titul přeborníka Tomáš Koumar z Jiskry Havlíčkův Brod, 2. místo Filip Vondra 3. místo Aleš Havelka – oba Gambit Jihlava.
Titul přebornice si z Humpolce odváží Lucie Rybáčková z Gambitu Jihlava, která je současná mistryně ČR žákyň do 14 let.
V nejstarší kategorii do 16 let, vybojoval titul přeborníka Matěj Pavliš z Jiskry Havlíčkův Brod, před druhým Filipem Zedníčkem z Gambitu Jihlava a třetím Tomášem Zvolánkem ze ŠK Světlá nad Sázavou.
Nejmladším účastníkem přeboru osmiletý Tomáš Tecl, pro kterého to byl první šachový turnaj, bojoval.

Podrobné výsledky na: 
http://chess-results.com/…d=8
http://chess-results.com/…n=5

  • Facebook
  • Twitter