Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Klienti Domova Háj se připravují na život v nových domech

/
/
/
1805 Zobrazení



Domov Háj, jehož hlavní sídlo je dosud v lesích nedaleko Ledče nad Sázavou prochází procesem transformace. Dvanáct z jeho klientů již žije v komunitním bydlení ve Světlé nad Sázavou, další necelá šedesátka jeho klientů má stěhování teprve před sebou.

Nejdříve budou nové domy dostavěny v Ledči nad Sázavou další dva ve Světlé nad Sázavou, a budou následovat lokality Havlíčkův Brod, Golčův Jeníkov a Chotěboř.
V projektu Na cestě, který Domov Háj realizuje od 1. září 2020, jsou zařazeny klíčové aktivity v rámci, kterých se klienti připravují na život v nových domech. Pravidelně se koná nácvik nakupování, základů finanční gramotnosti, přípravy kávy, čaje a jednoduchých jídel, vozíčkáři každý všední den nacvičují jízdu na elektrickém vozíku, který by jim mohl umožnit např. jízdu do obchodů na nákup. Klienti, kteří dosud nepracují, se v domově zapojují do pracovních aktivit, aby se po získání pracovních návyků, mohli ucházet o pracovní místa, jak na chráněných pracovištích, tak na volném trhu práce. Na poskytování vhodné formy podpory klientům v nových domech se připravují také zaměstnanci organizace, kteří se v rámci vzdělávacích akcí zařazených do projektu, zúčastnili tento týden semináře na téma Podpora při rozhodování.
Život v komunitním bydlení nabídne klientům zařízení, kteří dosud žijí na samotě nedaleko Ledče nad Sázavou, daleko větší možnosti zapojení se do společnosti, a také kontaktu s rodinnými příslušníky a přáteli. Připravit se na co nejpřirozenější přechod z domova do nových domů, by měl klientům pomoci dvouletý projekt Na cestě, který se uskuteční díky finančním prostředkům z Evropské unie.

  • Facebook
  • Twitter