Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Internetového podvodníka dopadli policisté, okradl lidi nejen na Vysočině

/
/
/
764 Zobrazení



Případ začal v Třebíči po oznámení muže, který si na internetovém portálu vybral nabízený mobilní telefon, po zaplacení mu ale prodávající zboží nedodal a muž přišel o pět tisíc korun. Trestnou činností mladý muž podvedl celkem sedmaosmdesát lidí napříč Českou republikou. Kriminalisté zahájili trestní stíhání pětadvacetiletého muže z Ostravska. „Muž byl obviněn ze spáchání zločinu podvodu,“ uvedla Miluše Vostalová, zástupkyně vedoucího oddělení obecné kriminality s tím, že činem byla způsobena značná škoda. Obviněný muž byl už soudně trestán. Za podvody byl v minulosti odsouzen k nepodmíněnému trestu odnětí svobody, který si odpykal a z věznice byl na svobodu propuštěn v první polovině roku 2016. V poměrně krátké době po tom, co opustil brány věznice, se ale začal dopouštět další trestné činnosti.

„Při prodeji muž vystupoval pod různými identitami, s poškozenými komunikoval prostřednictvím různých emailových adres a měnil bankovní účty, kam mu poškození zasílali dohodnutý finanční obnos. Jednalo se o částky v řádech tisíců korun, v některých případech přesáhla i deset tisíc korun. O nejvíce peněz přišel muž z Trutnovska, který za nabízenou herní konzoli a mobilní telefon zaslal obviněnému muži na účet přes patnáct tisíc korun. Po zaplacení peněz kupující požadované zboží neobdrželi a podvodně získané peníze použil obviněný muž pro svoji potřebu. V období od konce roku 2016 do loňského října podvedl celkem 87 lidí z nejrůznějších míst České republiky, mezi poškozenými byli i lidé z Třebíčska, Jihlavska a Pelhřimovska. Obviněný muž způsobil celkovou škodu přes půl milionu korun,“ popsala trestnou činnost mladíka policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Případ kriminalisté v současné době dále vyšetřují. Mimo jiné i nadále zjišťují, zda obviněný muž nepodvedl ještě další osoby. „Za zločin podvodu lze uložit trest odnětí svobody až na osm let,“ dodala Miluše Vostalová.

  • Facebook
  • Twitter