Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Hokejisté HBH Holešák pořádají exhibiční zápas

/
/
/
1550 Zobrazení



V sobotu 2. února hostí zimní stadion v Kotlině v Havlíčkově Brodě připomínku hokejového klubu HBH Holešák, jehož historie vyvrcholila na konci 90. let minulého století, kdy dvakrát usiloval o postup do druhé ligy.

Předchůdce klubu vznikl v roce 1984 jako TJ JZD Okrouhlička. Na počátku 90. let spolu se společenskými změnami došlo také ke změně hlavního partnera, který od té doby po sedm let nesl jméno klubu. „Začali jsme hrát okresní soutěž a pak několik sezon postupovali dál a dál až po dvě neúspěšné kvalifikace do druhé ligy. Nakonec soutěž přešla do Chotěboře a část hráčů odešla do dalších regionálních týmů. Nicméně hráči dodnes vzpomínají na krásné zápasy a výbornou partu,“ vysvětluje důvod sobotního setkání v Kotlině Jiří Holešák, majitel společnosti HBH Holešák.
Podle jeho slov akci připravuje Mirek Vlasák spolu s Milanem Beránkem, kteří kontaktovali bývalé hráče týmu a na sobotu 2. února ve 14.30 připravili pro sebe a fanoušky hokeje exhibiční zápas v Kotlině.

Jiří Holešák druhý zleva, archiv Jiřího Holešáka

Se vstupem Jiřího Holešáka do klubu v roce 1992 dochází následně k postupu do regionální soutěže II. třídy a následnému posílení kádru. Po vítězství v základní skupině postoupil tým HBH Holešák přes celek Trutnova (4:3 a 3:3) do regionálního přeboru I. třídy. Jako nováček si vedl nadmíru úspěšně a celou soutěž vyhrál.
V kvalifikaci o postup do druhé ligy neuspěl s celkem Strakonic (2:7 a 1:3) a zůstal tak další rok v regionálním přeboru. Také následující sezonu se snažili po výhře v přeboru vybojovat druhou ligu, tentokrát je vyřadili tentokrát Louny (1:3 a 3:3).
Ve třetí sezoně po sobě si přes počáteční ztrátu dokázali finišem v posledních deseti utkáních bez prohry, z nichž devět vyhráli, uchovat naději na třetí vítězství v řadě až do posledního kola. V něm ale jen remizovali, a tak skončili na celkovém druhém místě se stejným počtem bodů jako první Náchod.
Po skončení sezony rozhodlo vedení klubu o ukončení stávající činnosti a dohodlo přechod soutěže do Chotěboře, kde se začala psát nová historie od sezony 1998-99 v rámci První východočeské ligy.

  • Facebook
  • Twitter