Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Festival Jeden svět bude aktualizovat systém i v Havlíčkově Brodě

/
/
/
4125 Zobrazení



Nejenom počítačové systémy potřebují čas na to, aby zpracovaly všechny potřebné informace a mohly hladce fungovat. „Chceme, aby si diváci návštěvou kina mohli dovolit něco, na co v každodenním životě plném (dez)informací ze sociálních sítí není čas. Zpomalit a v klidu si vytvořit názor na konkrétní téma, podívat se na věci z různých úhlů pohledu a zasadit si je do kontextu,“ vysvětluje téma ředitel festivalu Ondřej Kamenický.

Autory festivalové kampaně jsou Matyáš Trnka a grafik Matěj Růžička. „Výzva k aktualizaci systému se objevuje na obrazovkách počítačů, když je nutné updatovat operační systém o nejnovější prvky. Proto i vizuál odkazuje na obávanou modrou obrazovku s upozorněním Paměť zařízení je plná,“ říká Matyáš Trnka. Autorem hudby je Marek Doubrava, jeden ze zakladatelů kapely Tatabojs, uznávaný hudebník, v současné době působící ve vlastní skupině Hm…

Letošní ročník nabídne divákům více než 110 filmů, část z nich uvidí diváci i v Havlíčkově Brodě. Kromě dokumentů bude součástí festivalu i doprovodný program, který nabídne zajímavé hosty, výstavy, projekce, besedy atd. Festival Jeden svět Havlíčkův Brod proběhne v termínu 13. až 15. dubna, přičemž předpremiéru obstará dokument Nerodič, promítaný ve středečním Filmovém Oku.

Festival Jeden svět Havlíčkův Brod podporuje i Krajská knihovna Vysočiny. „Také v letošním roce jsme byli osloveni organizátory festivalu Jeden svět s nabídkou na spolupráci. Protože jsme už v uplynulých ročnících pomáhali s propagací festivalu a k tématům jednotlivých večerů nabízeli seznam literatury dostupné v KKV, jsme připravení podpořit tuto akci i v letošním roce,“ dodává Irena Brezovic z Krajské knihovny Vysočiny v Havlíčkově Brodě.

Další informace včetně letošního vizuálu najdete ke stažení na webu.

  • Facebook
  • Twitter