Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img
/
/
/
19123 Zobrazení



Ve středu 4. dubna vystoupí Petr Sedlák, rodák z Jihlavy, v koncertní síni Základní umělecké školy v Jihlavě na benefičním koncertu, který začne v 18.00 a výtěžek bude věnován do sbírky na auto pro ošetřovatelky Oblastní charity Jihlava.

Petr Sedlák se narodil v Jihlavě, kde se také od svých šesti let pod vedením Bohuslava Vysloužila učil hře na zobcovou flétnu a později na fagot. Vystudoval Konzervatoř Brno pod vedením Pavla Zatloukala a Romana Novozámského. V roce 2016 začal studovat na HAMU, po roce však získal možnost studovat na Royal College of Music v Londýně, kde je ve hře na fagot veden Julie Price, Sarah Burnett a Andrea Di Flammineis. Je stipendistou Ladies d’Soireé a finančně podporován Ministerstvem kultury ČR, Nadací život umělce a Nadací Sophia. Je laureátem Mezinárodní soutěže dechových nástrojů Brno (2013, 2015) a Pro Bohemia Ostrava. Od koncertní sezony 2016/2017 je členem orchestrální akademie Filharmonie Brno, působí také v Akademii komorní hudby. Mimo hry na fagot se věnuje také dirigování, tři roky působil jako učitel a dirigent na ZUŠ Jihlava.

  • Facebook
  • Twitter