Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img
/
/
/
482 Zobrazení



Muzeum Vysočiny Jihlava pořádá v listopadu a prosinci dvě setkání se s městskými mýty, historií, skutečností a fantazií ve dvou termínech, Černá hodinka dušičková se uskuteční v úterý 6. listopadu, Černá hodinka adventní v pátek 6. prosince. Začátek je vždy v 16.00 u muzea.

Účastníky komentované prohlídky města potkají v jeho ulicích záhadné příběhy od časů dávných kronikářů až po novodobé městské mýty. Co si lidé vyprávěli a vyprávějí? Společná tajemství, záhady a strašidelné historky byly vždy tím, co drželo společenství pohromadě, co působí stále jako komunitní stmelující materiál.
Pražské pověsti o Golemovi nebo Pérákovi zná snad každý. Ale my máme taky ty své, jihlavské. Možná nejsou tak slavné, ale to neznamená, že se dodnes při nich ledaskomu netají dech nebo alespoň na chvilku zaváhá – co kdyby… Jak se na černé hodinky sluší, bude to navíc vyprávění o tmě a o světle, o tenké hranici, která odděluje svět živých od smrti a vztahu našich předků k silám, které tyto světy udržovaly v rovnováze.
Na jihlavskou dlažbu tentokrát trochu jinak zve letos už naposledy Silvie Čermáková. Dobrovolné vstupné mohou účastníci zaplatit na pokladně muzea.

  • Facebook
  • Twitter