Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Zuzana Stivínová a Anita Krausová v jihlavském DIOD

/
/
/
1547 Zobrazení



Ve středa 26. září nabídne jihlavské Divadlo otevřených dveří (DIOD) hru Irvina Welshe Pohlavní život siamských dvojčat v podání Zuzany Stivínové a Anity Krausové z pražského Meetfactory. Zahájí tak sérii šesti představení projektu Předplatné 2018/2019. 

Nadváhou a depresí sužovaná umělkyně Leny a nesmlouvavá trenérka fit centra Lucy. Jejich příběh se nečekaně protne po náhodné noční přestřelce. Láska, kalorie, pot, zvrácenosti a křehká identita dokonalých žen. A především: čísla! Těmi je totiž Amerika doslova posedlá. První divadelní adaptace zatím posledního, stejnojmenného románu Irvina Welshe, autora legendárního Trainspottingu, v níž brutální scény s dávkou špinavého humoru střídá i pár těch něžných.
Hraje Zuzana Stivínová a Anita Krausová v režii Natálie Deákové.

Pohlavní život siamských dvojčat

Letos poprvé se rozhodli v DIOD kolekci spojit jedním tématem a tím je Síla ženy. V rámci letošního výběru upřednostňovali hry ženských autorek nebo hry se silnými ženskými postavami. „Uvědomili jsme si, že nás vlastně hodně baví silné ženské postavy a že hry o ženách nebo od ženských autorek hrajeme vlastně docela často. I mezi diváky máme hodně žen, takže se nám zdá, že je to naprosto logické. Náš výběr obsahuje inscenace inspirované klasickými hrami jako je Médiea. Přináší dále autorské projekty, jako jsou Ženy od STK Company nebo ramatizaci úspěšných magazínových sloupků baskytaristky a spisovatelky Evy Turnové, ale i klasiku snad nejtvrdší ženské spisovatelky všech dob Elfriede Jelinekové,“ shrnuje dramaturg a vedoucí produkce DIOD Adam Hruška.

Další představení:

úterý 6. listopadu Divadelní spolek JEDL (Praha) – Médeia / Lucie Trmíková
středa 9. ledna 2019 Divadlo Husa na provázku (Brno) – Turnový háj / Eva Turnová
středa 13. února 2019 BONUS: Tereza Hradílková a kol. (Praha) – Švihla / Tereza
středa 13. března 2019 STK Theatre Concept (Praha) – Ženy / Adéla Laštovková Svobodová
středa 22. května 2019 A Studio Rubín a Studio Rote (Praha) – Královna duchů / Elfriede Jelinek

Začátky představení vždy v 19.30 Permanentky jsou přenosné. Každá opravňuje k jednomu vstupu na  šest představení.
Cena: 1350 Kč
Sleva pro studenty a seniory: 900 Kč

Cena samostatné vstupenky na představení: 280 Kč (200 Kč pro studenty a seniory); Tereza Hradílková a kolektiv 160 Kč (80 Kč pro studenty a seniory).

  • Facebook
  • Twitter