Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Zdravá škola v Koněšíně pomáhá dětem v Africe

/
/
/
818 Zobrazení



V sobotu 19. května od 14.00 odstartuje z areálu Borovinka v Koněšíně osmý ročník Cesty za zdravím, tentokrát na téma Cesta kolem světa. Tato akce pro děti je jedna z řady aktivit, které škola realizuje v rámci svých projektů Zdravé školy.

V síti Škol podporujících zdraví je škola zapojena od roku 2008 a finančně jsou tyto aktivity pravidelně podporovány
z Fondu Vysočina a Obcí Koněšín.
Letošní ročník Cesty za zdravím je spojen i s charitativním projektem Pletení pro Afriku. „Na projekt, do kterého se zapojují lidé z celého světa, mě upozornila dcera a před dvěma roky byly upleteny nebo uháčkovány první čtverce o velikosti 20 cm na 20 cm. Do Afriky odešleme dva balíky těchto upletených čtverců a prostředky na poštovné se budeme snažit získat dobrovolnými příspěvky dospělých na Cestě za zdravím. Díky úžasné aktivitě rodičů, zaměstnanců školy a ochotných lidí nejen z Koněšína se nám podařilo shromáždit téměř sedm set čtverců, které v sobotu společně připravíme k odeslání. Všem, kteří se do projektu zapojili, chci touto cestou poděkovat,“ říká ředitelka školy Jitka Rychlá.
Charitativní aktivity školy oceňuje i starostka obce Hana Žáková. „Je úžasné, že v dnešním uspěchaném světě si lidé našli chvilku a věnovali ji této práci, která pomůže dětem.“
Projekt Pletení pro Afriku bude v koněšínské škole pokračovat dalším ročníkem. Obětaví dobrovolníci mohou zasílat své výrobky na adresu školy nebo prostřednictvím žáků školy. Podrobné informace k projektu najdete na webových stránkách školy.

  • Facebook
  • Twitter