Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Žďárská Charita uklízela Vysočinu

/
/
/
1214 Zobrazení



Uživatelé a pracovníci žďárské Charity se i v letošním roce opět zapojili do projektu Kraje Vysočina Čistá Vysočina. Ve Žďáře nad Sázavou se do úklidu zapojil Klub v 9 – centrum služeb pro podporu duševního zdraví, a to v blízkosti sídla zařízení, a nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Ponorka.

Do přírody vyrazila Ponorka letos dokonce dvakrát. Poprvé se „staršáky“, tzn. klienty od 12 do 20 let a podruhé s mladšáky, tzn. klienty od 7 let věku. „Jsme rádi, že jsme mohli společně vyrazit ven. Děckám jsme připravili ekologický kvíz a drobné odměny. Potěšilo nás, jak se nakonec všichni pro úklid nadchli,“ popisuje s nadšením Veronika Brychtová, vedoucí Ponorky.
Po pracovní době se do úklidu kolem cyklostezky směr pustila i Správa žďárské Charity. „Letos jsme se zapojili už podruhé. Bereme to jako teambuilding. Uděláme něco prospěšného, a pak vše zakončíme u kávy v blízké cukrárně,“ sdělila účetní Oblastní charity Žďár nad Sázavou, Marie Havlíková.

Žďárská Charita uklízela Vysočinu

V Bystřici nad Pernštejnem stejně jako v loňském roce vyrazili uklízet uživatelé a pracovníci denního stacionáře Rosa. „Jsem moc ráda, že jsme navázali na minulý rok, kdy nás v úklidu podpořila třída 5. B Základní školy Nádražní. Naši uživatelé i děti ze základní školy jsou nadšení pro prospěšnou věc a již nyní plánujeme další úklidové akce,“ uvedla  Petra Königová, vedoucí Rosy. Za své si vzali oblast cyklostezky a okolí Domanínského rybníka. Stejně tak se v Bystřici již tradičně zapojila i mládež z nízkoprahového zařízení Nadosah.

Ve Velkém Meziříčí se mezi účastníky kampaně přidal denní stacionář Nesa. Ti se jako každý rok postarali o lokalitu zvanou Kunšovec. Na úklidovou skupinku čekala v závěru odměna v podobě občerstvení, které připravili ti, kteří se úklidu z důvodu náročnosti terénu zúčastnit nemohli. „Naše lokalita je rok od roku čistší. Příště si vybereme jinou, kde budeme mít větší úlovky,“ sdělila závěrem Marcela Judová, sociální pracovnice Nesy.

  • Facebook
  • Twitter