Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Závod Kolem Melechova vyhrál Richard Habermann

/
/
/
1311 Zobrazení



O uplynulém víkendu se jel druhý podnik Poháru Melechov, kterým byla cyklistika na 15. ročníku cyklistického závodu Kolem Melechova.

Do závodu se registrovalo celkem 74 mužů, 3 ženy a 4 junioři. Osmdesátka aktivních účastníků se odhodlala popasovat s 67,2 km dlouhou trasou kolem vrchu Melechov. Profil okruhu není třeba popisovat, z kopce do kopce a do toho nepočitatelné množství zatáček. Absolutním vítězem se stal Richard Habermann z TJ Kovo Praha v čase 1:45:03. Na okruhu se tedy pohyboval průměrnou rychlostí převyšující 38 km/hod. Prakticky celý závod jel na čele osamocen v úniku před ostatními jezdci a do cíle přijel se zhruba minutovým náskokem. Druhý dojel David Kulhánek z CK MTB Hlinsko a třetí Pavel Vlček z Veloservis Teamu HB. Absolutní vítěz Richard Habermann vyhrál i vrchařskou prémii, která byla tentokrát situována na 8 km kilometru na návsi v Rejčkově. Je třeba ocenit výkon všech ostatních do závodu registrovaných závodníků včetně nejstaršího pětašedesátiletého Jaromíra Tomka, který zvládl trať za 2:05:38.

Ženy měly pomyslnou výhodu v tom, že jejich trasa závodu měřila pouhých 58,5 km, protože projížděly spojkou z Meziklasí do Loukova a nezajížděly na křižovatku Dolní Město. To ale bylo vše, stejně jako muži musely absolvovat třikrát stoupání na vrchařskou prémii Rejčkov a stoupání Pinkasák. Nejlepší z kategorie žen byla Bartizalová Denisa z týmu Oplt cycling v čase 1:59:37. Její tempo zaskočilo i celou řadu závodníků z řad mužů.

Zmínit je třeba i kategorii juniorů, kteří si jako jeden muž zvolili stejnou trať a dávku kilometrů jako muži. Nejlepším juniorem se stal Tadeš Páv z TJ Kovo Praha v čase 1:52:44.

Za vynaložené úsilí se všem účastníkům i organizátorům odměnila Vysočina pěkným slunným dnem a závěrečnou krátkou sprškou při vyhlášení vítězů. Poděkování patří celé řadě sponzorů z řad firem, obci Dolní Město a Kraji Vysočina. Všechny tyto subjekty umožnily svým přístupem uspořádání akce a podpořily ji materiálně.

autor: Josef Jukl

  • Facebook
  • Twitter