Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Zahrady hraběnky Kinsky ve Žďáře se po roce otevřou veřejnosti

/
/
/
1208 Zobrazení



Anglické a francouzské zahrady naaranžované ve starých kufrech, poklidná zahrada Thamar Kinsky, komentované procházky s botaničkou, veterán nebo ochutnávka whisky nabídne letošní ročník Dnů otevřených zahrad na zámku ve Žďáru nad Sázavou v sobotu 26. a v neděli 27. května. 

„O letošním ročníku se bude cestovat. Návštěvníci se projedou na netradičních kolech, svezou se na koních i v povozu a prohlédnou si vrtulník, který přistane před naší kavárnou v sobotu dopoledne. K cestování patří fotografie, a proto se zájemci naučí fotit nádherné fotky mobilním telefonem. Lektorem bude David Macháček z České televize. Ten vede na svém Facebooku už pět let tzv. Můj rok. Každý den přidá jednu fotografii s veršem pořízenou mobilem a prozradí návštěvníkům, jak na to,“ lákána na malou část programu Lucie Herberová, marketingová ředitelka Zámku Žďár nad Sázavou.

Vrtulník, horkovzdušný balón, ochutnávka whisky a rozkvetlé květy v zahradě hraběnky Kinsky se po roce otevřou, foto: archiv pořadatelů

Návštěvníci si zahrají golf, ochutnají skotskou whisky a najdou v kufrech zahrady
K cestování patří i různé kultury, zvyky, sporty… „Lidé si budou moci vyzkoušet golf, který pochází ze Skotska. K tomu patří i skotská whisky. K vidění nebude jen zahrada paní Thamar Kinsky, ale i zahrady z celého světa naaranžované ve starých kufrech,“ říká Lucie Herberová.

Rodina Kinských nesmí chybět
Thamar, Marie a Constantin Kinští tráví na žďárském zámku mnoho času a ani letos nesmí na Dnech otevřených zahrad chybět. „Jsem nadšená, když vidím, jak si lidé mé zahrady a celý areál užívají, baví se a mají u nás krásný víkend,“ říká Thamar Kinsky, která své zahrady letos otevře už po osmé.

Akce věnovaná cestování a všemu s tím spojenému se po oba dva dny uskuteční od 10.00 do 18.00.

Podrobný program na www.zamekzdar.cz.

  • Facebook
  • Twitter