Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Vysočina přivítá Mistrovství České republiky v rapid šachu mládeže

/
/
/
1243 Zobrazení



Šachisté z Vysočiny se nejen aktivně účastní turnajů, jsou aktivní také jako pořadatelé. Tentokrát se rozhodli změnit tradici ve Žďáře nad Sázavou a uspořádat zde Mistrovství České republiky v rapid šachu mládeže. Turnaj se ještě nikdy na Vysočině nekonal. Proběhne ve dnech 8. a 9. září ve žďárském Domě kultury. Pořádá ho místní Šachový oddíl TJ Žďár nad Sázavou.

Mistrovství ČR v rapid šachu mládeže je určeno pro nejlepší hráče šachu v celé republice ve věku do 14 let. Právo účasti mají krajští přeborníci v kategoriích chlapců a dívek do 10, 12 a 14 let. Vysočinu zde bude reprezentovat domácí Tomáš Vokoun, Lucie Šťávová z TJ Náměšť nad Oslavou, Viktorie Součková ze Spartaku Velké Meziříčí, Aneta Brabencová z TJ Jiskra Humpolec, Nikola Kaňková a Jan Vyhnálek z TJ Spartak Pelhřimov, Vítek Fencl a Tomáš Koumar z TJ Jiskra Havlíčkův Brod, Zbyněk Čech a Matěj Šedý z Šachového klubu Světlá nad Sázavou, Filip Zedníček z ŠO Gambit Jihlava a domácí Tomáš Vokoun a Adam Zelenka.

Ve Žďáře se utkají mladí šachisté

Pro trenéry, doprovod a další zájemce je vypsán otevřený OPEN turnaj, kam se může přihlásit každý, kdo je registrován v Šachovém svazu ČR, bez rozdílu věku a výkonnosti. Celkem se dá předpokládat asi 500 účastníků.
Tempo hry všech turnajů je 2 x 20 minut na partii s přídavkem tři sekundy za provedený tah. Turnaj končí po odehrání devět kol. První tři hráči v pořadí získají medaile a diplom. V každé kategorii bude věcnou cenou odměněno prvních pět hráčů. Každý účastník obdrží hodnotný pamětní list. Turnaj finančně podpořil Kraj Vysočina a město Žďár nad Sázavou.
Součástí mistrovství bude i bohatý doprovodný program – prohlídka památek města a okolí, kulturní vystoupení, využití relaxačního centra ve městě apod.

Boje mladých šachistů bude hostit Dům kultury ve Žďáře nad Sázavou

S nápadem uspořádat turnaj přišel Hráč místního oddílu Jaroslav Vokoun, realizovat jej začal zhruba před půl rokem. Sám k tomu dodává: „V turnaji chceme uplatnit dlouholeté zkušenosti s pořádáním série rapid turnajů ve městech po celém Kraji Vysočina, které pro mládež pravidelně pořádáme pod názvem Ligy Vysočiny mládeže. Využijeme přitom našich kvalitních rozhodčích, trenérů i organizačních pracovníků a ukážeme, že i v Kraji Vysočina umíme uspořádat turnaj na vrcholné republikové úrovni.“
Informace o turnaji se budou zveřejňovat na webových stránkách oddílu, Krajského šachového svazu a Šachového svazu ČR Partie bude možné sledovat i z domova, neboť bude zajištěn online přenos.
Stav přihlášek a následně výsledky je možné najít zde.

  • Facebook
  • Twitter