Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Vysočina autem: čtyři místa, která byste neměli minout

/
/
/
2357 Zobrazení



Poměrně nenápadná oblast mezi Brnem a Prahou je ideální prázdninovou lokalitou pro jednotlivé výlety autem nebo i celý roadtrip. Přečtěte si, které místní lokality by na vašem seznamu při návštěvě Vysočiny neměly chybět.

Telč
Perlou Vysočiny je se svým historickým centrem zapsaným na seznam světového dědictví UNESCO dozajista město Telč. Samotná procházka městem, především hlavním náměstím s barevnými renesančními štíty měšťanských domů, je zážitkem, doplnit ji ale můžete prohlídkou zámku, zámeckých zahrad a muzea.
Náš tip: Město Telč hostí i zajímavé kulturní akce – jednou z nich je i zářijový koncert hudební skupiny Čechomor.

Třešť

Další zastávkou, která zdaleka není tak známá, je pozoruhodné město Třešť. To je proslavené svou rozsáhlou výstavou betlémů, v jejichž výrobě má bohatou tradici. I Třešť má zámek, který stojí za to zhlédnout, vedle toho ale město nabízí také starou synagogu s expozicí věnovanou Franzi Kafkovi a proslulá železniční muzea.
Náš tip: Až si projdete všechny kulturní památky ve městě, můžete se osvěžit v unikátním přírodním koupališti – biotopu Malvíny.

Zřícenina Rokštejn

V oblasti se nachází mnoho hradů a zřícenin, jednou z nich je právě zřícenina Rokštejn, která se nachází ve směru na Jihlavu. Při výstupu na ni se nám naskytnou krásné výhledy na řeku Brtnici a po městských výletech nás osvěží místní lesy. Jedná se navíc o pěknou zacházku do minulosti: Rokštejn je jedním z nejstarších moravských hradů, pochází už ze 13. století.

Jihlava
Jako poslední jsme si nechali královské město Jihlavu. Kromě největšího náměstí ve střední Evropě čítá přes 200 různých kulturních památek, prohlídka tohoto města je tak na delší dobu a každý si zde najde své. Můžete se zde vydat na prohlídku podzemních chodeb, které jsou druhé nejrozsáhlejší v Česku, jít na pivovarskou stezku nebo expozici věnovanou hudebnímu skladateli Gustavu Mahlerovi, který zde žil.

Cestujte opatrně: Auto vám cestování po Vysočině značně usnadní, nezapomínejte ale na zákonné pojištění vozidla. Povinné ručení musí mít každý a opravdu se na něm nevyplácí šetřit, pokud si nechcete dovolenou zkazit. Jeho sjednání vás nebude stát žádný čas, stačí do vyhledávače zadat povinné ručení kalkulačka a můžete si jej nejen nechat spočítat, ale také vybrat si to nejvýhodnější pro svou cestu a ušetřit za online sjednání.

  • Facebook
  • Twitter