Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

V třebíčském Alternátoru mají malou dobu ledovou

/
/
/
457 Zobrazení



Nezabývá se však pouze nezvyklými přírodními jevy, ale přináší na toto období komplexní pohled i z hlediska vývoje společnosti, zemědělství, politiky či kultury. Návštěvníci se tak dozvědí, nakolik s malou dobou ledovou souvisela Velká francouzská revoluce či pohádka o Jeníčkovi a Mařence, co zapříčinilo hladomor v Irsku, jak Evropu ve 14. století zdecimoval mor, nebo proč jsou Stradivariho hudební nástroje tak výjimečné. Nechybí ani zamyšlení nad tím, zda se malá doba ledová může opakovat.

Projekci lze v Alternátoru navštívit každý všední den ve 14.30, v sobotu v 10.30, 13.30 a 15.30. V neděli se nepromítá. Návštěvníci se mohou domluvit, zda chtějí zhlédnout právě Malou dobu ledovou, nebo další komentovaný program Vesmírné sedmičky, či všeobecnou projekci zahrnující nejzajímavější datasety. Vstupné na promítání činí 50 Kč pro dospělého a 30 Kč pro děti do 15 let, studenty, seniory a držitele průkazů TP/ZTP.

Projekční koule je unikátní zařízení, jichž je v Evropě pouze osm. Vyrábí je americký Národný ústav pro oceán a atmosféru (NOAA), který pro ně společně se svou sesterskou NASA Alternátoru dodává nové datasety, v některých případech i v reálném čase.

  • Facebook
  • Twitter