Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

V jihlavské porodnici se už teď narodilo více dětí než loni

/
/
/
398 Zobrazení



V loňském roce se narodilo v jihlavské nemocnici 1157 dětí, to letos překonali už 29. listopadu. Přibývá žen, které vyhledaly jihlavskou porodnici, přestože to nebyla jejich spádová porodnice: „Jezdí za námi ženy z Hradce Králové, Benešova, Prahy, ale také dalších měst na Vysočině,“ dodává porodní asistentka Romana Daňhelová. V jihlavské porodnici bývají přítomni otcové u porodu až v 95 % případech a to včetně císařských řezů. Za přítomnost u porodu se neplatí.

Jihlavská porodnice láká maminky nově opravenými porodními pokoji, kde mají ženy soukromí, a individuálním přístupem. Navíc poslední tři roky pořádá nemocnice pravidelně dvakrát za rok setkání s lékaři a porodními asistentkami, kde se mohou nastávající rodiče na cokoli zdravotníků zeptat a navíc si jít prohlédnout právě i zázemí porodnice. 

V nemocnici se snaží také obměňovat přístrojové vybavení, nebo pokoje. „Za poslední dobu jsme například kompletně vyměnili novorozenecké postýlky, pořídili nové odsávačky mateřského mléka, opravili pokoj na novorozenecké JIP,“ doplňuje primář dětského oddělení Martin Zimen.

Podle zástupce primáře gynekologicko-porodnického oddělení Romana Peschouta díky přirozenému přístupu k vedení porodu došlo o snížení frekvence císařských řezů o 2 %, poklesu nástřihu hráze na pouhých 20 %. Pokud je nutné rychlé ukončení porodu v jeho závěrečné fázi, je upřednostňován šetrnější vakuum extraktor oproti porodnickým kleštím.

Počet narozených děti 2015: 1102
Počet narozených děti 2016: 1176
Počet porodů 2015: 1087
Počet porodů 2016: 1157

  • Facebook
  • Twitter