Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V jihlavské nemocnici se chystá další velké stěhování

/
/
/
666 Zobrazení



Opravy interního pavilonu jihlavské nemocnice jdou do finále. Dělníci se přesouvají do posledních dvou pater, které čeká kompletní rekonstrukce. S ní bude spojený i komplikovaný průchod mezi Domem zdraví a rentgeny a zbytkem nemocnice.

Nyní je v interním pavilonu opravených pět vrchních podlaží. V nových podmínkách jsou zdravotníci i pacienti kardiologického, neurologického, onkologického, kožního, chirurgického a interního oddělení. V následujících týdnech ale opět proběhne stěhovací akce „kulový blesk“. Do nově opraveného prvního podlaží se přestěhuje kardiologie. Namísto ní zase do posledního patra veškeré zázemí suterénu, kam se přesunou dělníci.

Jeden z rekonstruovaných pokojů

„Teď nás čeká jedna z nejnáročnějších fází oprav. Rekonstruovat se bude suterén a přízemí. Právě přízemí je největším problémem, protože tudy denně projdou stovky lidí na cestě mezi Domem zdraví, diagnostickým pavilonem a celým zbytkem nemocnice,“ popisuje provozně-technický náměstek Alexander Filip.

Náhradní trasa bude značená a povede přes první patro. „S komplikacemi počítáme, proto jsme se snažili dobře připravit a označit trasu, kudy lidé budou muset projít. Opravy skončí až v polovině října,“ dodává ředitel jihlavské nemocnice Lukáš Velev.
Interní pavilon pochází z přelomu 70. -80. let 20. století a od doby svého vzniku neprošel zásadnější rekonstrukcí. Opravy probíhají od nejvrchnějších podlaží směrem dolů. Celková cena rekonstrukce je 372 271 571 Kč včetně DPH je placena z rozpočtu Kraje Vysočina. Opravy skončí v říjnu letošního roku.

  • Facebook
  • Twitter