Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

V Jihlavě představí Národní park Podyjí

/
/
/
1317 Zobrazení



„Národní park Podyjí vyniká nejen úchvatnými krajinnými scenériemi, ale i mimořádnou rozmanitostí živočišných a rostlinných druhů a jejich vysokou koncentrací na relativně malé ploše. 
Výstava Správy NP Podyjí a Jihomoravského muzea ve Znojmě nesoucí název Národní park Podyjí – Čtvrtstoletí pro přírodu ukazuje v patnácti tematických okruzích péči o toto chráněné území, rostliny a živočichy závislé na divočině i práci člověka nebo projekty, které mohly Podyjí nenávratně změnit. Návštěvníci se na výstavě dozvědí například, jak a proč se mění část lesů Podyjí, co pro přírodu znamenala výstavba a provoz vranovské přehrady nebo jakou roli hraje člověk v zachování biologické pestrosti území. A budou moci spatřit i místa, která jsou v národním parku ponechaná samovolnému vývoji. 

V rámci výstavy bude k vidění i kolekce velkoformátových fotografií rostlin a živočichů nazvaná Galerie rozmanitosti Podyjí, která vznikla za spolupráce Správy NP Podyjí a časopisu Živa,“ popisuje novou výstavu její kurátorka Klára Bezděčková. 

  • Facebook
  • Twitter