Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V hale SK Jihlava skončila tříměsíční rekonstrukce zázemí

/
/
/
984 Zobrazení



Tři měsíce a dva dny probíhaly na hale SK Jihlava v Okružní ulici v Jihlavě stavební práce, jejichž cílem byla kompletní rekonstrukce zázemí dolního patra sportovní haly. Ta vznikla v druhé polovině 80. let 20. století a kolaudována byla před koncem roku 1989.

Od té doby zde proběhlo několik dílčích stavebních oprav, nicméně na zásadnější rekonstrukci čekala až do letošního roku. „Práce započaly 1. června 2018 a probíhaly v podstatě nepřetržitě do 3. září tak, aby prostory mohly začít sloužit od začátku nového školního roku. Generální opravy se dočkala vodoinstalace, elektroinstalace, topení, sprchy, sociální zařízení a šatny. Mimo to došlo také na rozšíření tělocvičny lukostřelby a karate včetně vybavení povrchem pro úpolové sporty. Celková proinvestovaná částka se vyšplhala na 4 654 495 korun přičemž 2 703 600 korun tvořila dotace z Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, 1 598 000 korun dotace Statutárního města Jihlavy a 352 895 korun investoval klub z vlastních zdrojů. Rekonstrukce zázemí sportovní haly byla už nutná. Některé letité rozvody byly časovanou bombou. Díky ní se nejen naši sportovci dočkali důstojných šaten a sociálního zařízení. Radost máme hlavně z rozšířené tělocvičny lukostřelby. Dosavadní prostory byly totiž dočasným řešením. Navíc se rekonstrukcí naskytla možnost využít je také pro úpolové sporty a od letoška zde zázemí naleznou naši karatisté,“ řekl ředitel klubu Jiří Procházka.

logo SK Jihlava

Sportovní klub Jihlava vznikl v roce 1910 a je největším spolkem svého druhu v krajském městě. „Sdružuje 21 neprofesionálních oddílů a jeho základna čítá 1560 členů. Klub provozuje čtyři sportoviště. Kromě haly na Okružní ulici je to areál házené, hokejbalu a stolního tenisu na ulici Plk. Švece, volejbalové kurty a loděnice u Českého mlýna. Využívají je jak členové oddílů SK Jihlava, tak ve volných hodinách široká sportovní veřejnost,“ dodal Jiří Procházka.
Slavnostní otevření zrekonstruovaných prostor proběhne v pondělí 10. září ve 12.00 za účasti primátora Jihlavy Rudolfa Chloupka a náměstků Radka Popelky, Vratislava Výborného a  Jaromíra Kaliny.
Rekonstrukce zázemí sportovní haly je první etapou dlouhodobé revitalizace sportovišť SK Jihlava.

  • Facebook
  • Twitter