Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V Dukovanech dnes měli snídaně nazeleno, vajíčka a pomlázky k tomu

/
/
/
828 Zobrazení



Slaný závin se špenátem, pistáciový cheesecake a kulaťoučké mazance, to byly hlavní pochoutky dnešní charitativní snídaně na Zelený čtvrtek v elektrárně Dukovany. Samozřejmě nechyběla káva, která si zachovala svoji nezaměnitelnou hnědou barvu a spousta dalších snídaňových lahůdek, které opět po měsíci do elektrárny přivezla tentokrát terapeutická kavárna Pohodička z Náměště.

Pracovníci Jaderné elektrárny Dukovany nakupují každý měsíc snídaně od regionálních neziskovek. Od jara loňského roku za ně utratili více než sto třicet tisíc korun. V březnu, tradičně poslední čtvrtek v měsíci, na který připadl právě první z velikonočních svátků Zelený čtvrtek, přijela do Dukovan kavárna Pohodička z Náměště. Tržba z dnešního prodeje činila 14 520 korun.

„Na dnešní Zelený čtvrtek jsme pro pracovníky elektrárny připravili speciální cheesecaky laděné do zelené barvy, oblíbený pistáciový a nový s japonským zeleným čajem. Navíc mohli pracovníci zakoupit papírová ozdobná vajíčka nebo pomlázky, které připravili naši klienti ve stacionáři při tréninku pracovních dovedností,“ říká Marek Klement, vedoucí kavárny Pohodička Náměšť.

JE Dukovany dlouhodobě spolupracuje s neziskovými organizacemi ve svém okolí, podporuje je jak finančně, tak také prostřednictvím svých zaměstnanců. I na letošní rok jsou naplánované charitativní sbírkové akce, například velikonoční trhy, při kterých organizace nabízí své výrobky. Neméně významná je přímá pomoc při tzv. dobrovolnických dnech, které ČEZ pro své zaměstnance organizuje. Dalším prvkem pomoci se staly tzv. „charitativní snídaně“, při kterých si zaměstnanci elektrárny Dukovany mohou jedenkrát v měsíci v ranních hodinách zakoupit lahůdky a teplé nápoje od chráněných pracovišť z regionu.  Dnes nakupovali zaměstnanci ve výjezdní kavárně Pohodička lahodnou kvalitní kávu, oblíbené cheesecaky dnes laděné do zelené barvy, ale i české koláče a kulaté mazance.

  • Facebook
  • Twitter