Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V Cityparku Jihlava oslaví Den Země výstavou živých soviček z Pavlova

/
/
/
968 Zobrazení



Citypark Jihlava se připojuje k oslavám Dne Země. Od pátku 20. do neděle 29. dubna mohou zájemci vidět v jihlavském nákupním centru výstavu Záchranné stanice Pavlov, která představí nejen své fungování, ale také zvířata, která se jí povedlo zachránit. Pracovníci stanice navíc přivezou i své malé chovance – sovičky, kterým Pavlovští pomohli v nouzi.


V Cityparku Jihlava se připravují oslavy Dne Země. Ve spolupráci se Záchrannou stanicí Pavlov u Ledče nad Sázavou bude od pátku 20. do neděle 29. dubna instalována tematická výstava. V rámci ní jsou připravené velkoformátové panely, které představí život v neziskové organizaci. Budete se moci seznámit především s osudy zvířat, která se povedlo zachránit. Stanice Pavlov se totiž zaměřuje na pomoc hendikepovaným živočichům a snaží se také zachránit některé druhy před vyhubením.

Lišák, který miluje štrúdl

Že jste o činnosti Záchranné stanice zatím neslyšeli? Možná ale znáte Vydrýska ze známého Večerníčku. Právě on patřil k chovancům stanice. „Vydrýsek byla taková naše celebrita. Nyní jsou ve stanice dva vydřáci Bártík a Fous. Kromě nich máme ale třeba lišáka Lukáše, kunu Ferdu, nebo Kubíka – Výra velkého, který je věrným hlídačem naší stanice,“ vypočítává lektorka Markéta Majorová z Pavlova. „Všechna zvířata se k nám dostala v nouzi, třeba lišák Lukáš byl nalezen vedle své mrtvé matky. Teď je z něj mazel, kterého ze všeho nejvíc potěší neslazený jablečný štrúdl,“ pokračuje Markéta popisem osudů svěřenců ze stanice.

Na pasáži budou i živé sovičky

Jedním ze zachráněných zvířat, kteří našli azyl v Pavlově, je také Žofka, sova pálená. „Právě ji a další sovičky budete moci vidět v rámci doprovodném programu výstavy, který se v Cityparku uskuteční přímo na Den Země, tedy v neděli 22. dubna. Živé sovičky budou na pasáži mezi 14.00 a 16.00,“ popisuje víkendové lákadlo Jana Vránová, manažerka marketingu Cityparku Jihlava. Přítomní zde také budou pracovníci Záchranné stanice, kteří poskytnou dětem i rodičům odborný výklad.

  • Facebook
  • Twitter