Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V Chotěboři budou hrát pro Aleše, výtěžek půjde na konto ochrnutého otce tří dětí

/
/
/
1129 Zobrazení



Velkou benefiční akci chystá na konec dubna městská příspěvková organizace CEKUS Chotěboř. Kulturní odpoledne s názvem Hrajeme pro Aleše je charitativní akcí, jejímž účelem je pomoci rodině v nesnázích a přispět tak na dobrou věc.  

Aleš a Kateřina Městečtí jsou mladá rodina se třemi dětmi, kterou v roce 2015 postihla téměř fatální tragédie: Aleš po zdánlivě obyčejné jízdě na kole skončil s vážným zraněním v nemocnici. Později se zjistilo, že šlo o vrozenou vadu mozku – špatný spoj mezi žílou a tepnou. Když praskl, krev z tepny zalila Alešův mozek. Toto onemocnění je natolik zásadní, že lékaři mu nedávali velké šance na přežití. Díky nezlomné víře v dobrý konec, houževnatosti a trpělivosti Aleše a za velké podpory jeho manželky nakonec Aleš přežil, ale následky si ponese již do konce života – je ochrnutý.
Příběh Kateřiny a Aleše z Chotěboře zvedl ze židlí téměř celou republiku. Několik sbírek a finanční pomoc od různých firem jim pomohly dostat se z nejhoršího. V současnosti staví bezbariérové bydlení v Libici nad Doubravou a věří v lepší život. Osud mladé rodiny nenechal chladným ani město Chotěboř. Kulturní organizace CEKUS se už v loňském roce rozhodla uspořádat benefiční bazar kabelek, který vynesl více než osm tisíc korun. Letos tuto aktivitu podpoří koncertem.
„Hledali jsme možnosti, jak podat rodině Městeckých pomocnou ruku,“ řekl ředitel CEKUS Chotěboř Josef Hospodka. „Příležitost se naskytla vloni při „kabelkovém“ bazaru a letos to bude charitativní koncert k poslechu i k tanci. Bez nároku na honorář zahraje chotěbořská skupina Trik, občerstvení zajistí Catering Chotěboř. Věřím, že lidé přijdou podpořit dobrou věc,“ podotkl Josef Hospodka.
„Je krásné, že i po třech letech náš osud někoho zajímá,“ reaguje dojatá Kateřina Městecká. „Velmi si vážíme aktivity města i toho, že všichni zúčastnění se budou prezentovat bez nároku na honorář. Moc se na tuto akci těšíme,“ dodala.
Benefice Hrajeme pro Aleše se uskuteční v sobotu 28. dubna v chotěbořské sokolovně od 20.00. Vstupné je minimálně sto korun, lidé si však mohou zakoupit i vstupenky v hodnotě 150, 200, 250 a 300 korun.

  • Facebook
  • Twitter