Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V česko-rakouské soutěži se dařilo školám z Třebíčska

/
/
/
867 Zobrazení



V Brně v ekocentru Lipka vyhlásili projekty česko-rakouské soutěže Pěstuj, zkoumej, vyprávěj, které se zúčastnilo z Vysočiny 21 škol s 31 projekty, do kterých se zapojilo 550 dětí. Mezi absolutní jedničky patří ZŠ Budišov a ZŠ Domamil.

Soutěž vyhlásilo na podzim loňského roku pět organizací: Chaloupky, o. p. s., brněnská Lipka, Pedagogická fakulta JČU v Českých Budějovicích, Přírodní zahrada z jižních Čech a Natur im Garten Tulln v Dolním Rakousku.
Soutěž si kladla za cíl probudit v dětech i jejich učitelích nejen větší zájem o zahradu a její využívání, ale také o badatelský přístup a schopnost výsledky bádání vyjádřit originálním způsobem a prezentovat ostatním.
Na české straně hranic soutěžilo 60 projektů, na rakouské 45, z Vysočiny 21 škol s 31 projekty, úspěšné ZŠ Budišov a ZŠ Domamil čeká jako odměna program v zahradách Tullnu v Rakousku.

  • Facebook
  • Twitter